Excelsior stunt in de beker en schakelt tandeloos PEC uit

15 december 2020, 20:48   Bijgewerkt: 15 december 2020, 23:24

De eerste wedstrijd in de zestiende finales van de KNVB Beker heeft meteen een verrassend resultaat opgeleverd. Excelsior is er namelijk in geslaagd om Eredivisie-ploeg PEC Zwolle uit het toernooi te knikkeren. De nummer twaalf van de Eerste Divisie was de betere tegen Zwolle en won knap met 2-0.

John Stegeman gaf voor het duel aan dat hij met Zwolle niet de verrassing van de zestiende finales wilde worden. Dat is wel gebeurd, omdat zijn team niet thuis gaf tegen Excelsior. Zwolle had weliswaar meer balbezit dan Excelsior, maar deed dat er nauwelijks iets mee. Excelsior verloor de laatste drie duels in de Eerste Divisie en staat twaalfde, maar bleef eenvoudig op de been tegen Zwolle.

Zwolle creëerde nauwelijks iets en liep dan ook tegen een domper aan. Na een uur ging het achterin mis bij PEC, waardoor Thomas Oude Kotte de bal over keeper Mike Zetterer heen werkte. Stegeman wisselde daarna naar hartenlust om het nog om te draaien, maar zag dat het niet werkte. Ook in de slotfase waren er nauwelijks kansen voor Zwolle. Toen het in de laatste tien minuten ook nog 2-0 werd, was het duel beslist. Invaller Ahmad Mendes Moreira nam goed aan en schoof de bal keurig in de lange hoek.

Excelsior stoot zodoende knap door naar de achtste finales van de KNVB Beker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen