Ajax meldt dat Promes niet meedoet: "Eerst gesprek"

15 december 2020, 19:27   Bijgewerkt: 15 december 2020, 20:44

Quincy Promes zal er woensdag niet bij zijn als Ajax het in de zestiende finale van de KNVB Beker op gaat nemen tegen FC Utrecht. De aanvaller werd dinsdag weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak rondom het steekincident in Abcoude. Volgens een woordvoerder van Ajax gaat de club eerst met hem om tafel.

"Het is wat we zondag al zeiden", reageert Ajax via de woordvoerder bij het Algemeen Dagblad. "Hij wordt beschuldigd, maar dat wil niet zeggen dat hij schuldig is. Het spreekt voor zich dat er eerst een gesprek met Quincy zal plaatsvinden en daar gaan we nu niet op vooruitlopen", aldus de Ajax-medewerker, die tevens aangeeft dat Promes niet mee zal spelen tegen Utrecht.

Dinsdag werd de aanvaller voor de tweede keer verhoord over het steekincident dat plaatvond in juli van dit jaar. In Abcoude zou hij een familielid hebben gestoken na een ruzie. Zelf ontkent Promes alle betrokkenheid, weet De Telegraaf. Het slachtoffer is een neef van Promes en deed pas een maand geleden aangifte omdat hij eerst een oplossing met de speler zelf wilde zoeken. De man werd na een tip echter zelf benaderd door de politie, waarna de bal is gaan rollen. Zondag werd Promes opgepakt en na enkele verhoren werd hij dinsdag weer vrijgelaten. Nog altijd is hij verdachte in de zaak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen