AZ-trio niet met Slot mee: "Goede 1 april-grap"

AZ-trio niet met Slot mee: "Goede 1 april-grap"

15 december 2020 – AZ hoeft voorlopig niet bang te zijn dat Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal trainer Arne Slot zullen volgen naar Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers grootse plannen zouden hebben op de transfermarkt en geïnteresseerd zouden zijn in het succesvolle trio van AZ, heeft José Fortes Rodriguez, de zaakwaarnemer van de spelers, dat opvallende gerucht duidelijk naar de prullenbak verwezen. 

Tegenover NH Nieuws spreekt de voormalig voetballer zelfs van 'een goede 1 april-grap', zo laat hij optekenen tegenover het regionale medium. "Ik weet van niks", stelt Rodriguez desgevraagd over de interesse uit Rotterdam-Zuid. Rodriguez werkt samen met Mino Raiola, die tevens weer de zaakwaarnemer van Slot is. "Ze hebben niet geïnformeerd en als ze dat willen doen, dan mag dat op 1 april."

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee onthulde na het ontslag van Slot in het tv-programma dat er Amerikaanse investeerders staan te trappelen om Feyenoord over te nemen. Bij die deal zou een bedrag van rond de 200 miljoen euro gemoeid zijn en het doel is om de selectie van Feyenoord een enorme impuls te geven. Volgens Rodriguez komt die impuls dus in elk geval niet uit Alkmaar.

Lees ook: 'Feyenoord wil AZ na Slot beroven van Stengs, Boadu en Wijndal'

Reacties op het aanstellen van Slot
Verder kwamen dinsdagmiddag ook de eerste reacties naar buiten op de officiële aanstelling van Slot. "Zo spoedig mogelijk duidelijkheid is belangrijk voor iedereen. Het is prettig voor Slot dat hij zijn handtekening heeft gezet en fijn voor Feyenoord dat het zijn begeerde trainer binnen heeft", stelt Danny Landzaat, die zowel voor AZ als Feyenoord speelde in het verleden, tegenover De Telegraaf. "Arne is een trainer die zich de laatste jaren op de kaart heeft gezet met aanvallend spel en goede coaching."

Volgens RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel is er echter wel meer nodig dan alleen een nieuwe coach. "Met wat Slot wil als trainer is het nu nog een mismatch als je kijkt naar het materiaal wat ze hebben", stelt hij. "En ik ben bang dat je anders hetzelfde krijgt als onder Jaap Stam die ook graag een ander type voetbal wilde spelen. Er is nog steeds niet heel veel mogelijk zo lijkt het tenzij er spelers worden verkocht, maar er zal wel wat moeten veranderen."

gerelateerd