FC Utrecht gehavend in de KNVB Beker tegen Ajax

15 december 2020, 14:13

FC Utrecht gaat met een gehavende selectie het bekerduel met Ajax in. De ploeg van René Hake mist in elk geval aanvoerder Simon Gustafson, middenvelder Adam Mahar en verdedigers Leon Guwara en Emil Bergström. Zodoende heeft de oefenmeester flink te kampen met personele problemen voor het cruciale treffen met de Amsterdammers.

Dat heeft Hake bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad. Met name de afwezigheid van regisseur Gustafson laat zich voelen. "We hebben er nog wel een paar over, dus we kunnen het wel op een aardige manier invullen. We hebben genoeg opties", doelde Hake onder andere op Joris van Overeem, Sander van de Streek, Othmane Boussaid en Bart Ramselaar. Laatstgenoemde werd juist vanwege het overvolle middenvelder ook weleens als linksbuiten opgesteld.

"Dit is nu al een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Voor de club is het bekertoernooi erg belangrijk. Dat we dan nu al de horde Ajax moeten zien te nemen, maakt het natuurlijk extra zwaar. Maar dat maakt de uitdaging voor ons eigenlijk des te groter", aldus Hake, die weet dat de Domstedelingen vorig jaar voor een stunt zorgden.

Hoewel Ajax nog geen fitheidsupdate heeft gegeven, is ook daar het aantal afwezigen vanwege fysieke ongemakken vermoedelijk erg groot. Bovendien zijn Klaas-Jan Huntelaar en Sean Klaiber geschorst naar aanleiding van vorig seizoen en is normaliter Quincy Promes ook niet van de partij vanwege zijn aanhouding.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen