Koeman hoopt Fati terug te hebben voor duel met PSG

Koeman hoopt Fati terug te hebben voor duel met PSG

15 december 2020 – Ronald Koeman hoopt Ansu Fati (18) terug te hebben voor de dubbele ontmoeting met Paris Saint-Germain. De supertiener van FC Barcelona ligt momenteel uit de roulatie met een knieblessure, maar kan mogelijk begin februari wel in actie komen in het miljardenbal.Dat heeft Koeman laten weten tijdens de persconferentie. "Met dit soort blessures is het altijd lastig om in te schatten wanneer hij weer beschikbaar is, maar we hebben goede hoop dat hij er tegen PSG wel bij is", zei de Nederlander over Fati, die tot de treffer van Lionel Messi afgelopen weekend ondanks zijn al lange afwezigheid nog clubtopscorer was dit seizoen. "Maar we gaan geen risico's met hem nemen, zeker niet op zijn leeftijd."

Verder werd de Nederlandse coach ook gevraagd over de rol van Frenkie de Jong bij FC Barcelona, die afgelopen weekend veel complimenten kreeg nadat hij meer aanvallend speelde. "Zijn zwaartepunt ligt ook op het verdedigende deel, maar we werken ook hard aan het geven van de laatste pass die door de verdediging snijdt", aldus Koeman.

Lees ookKoeman vindt CL-duel fifty-fifty, Marquinhos uit op revanche

Tegen Real Sociedad wil de coach in elk geval opnieuw winnen. "Want we hebben wedstrijden verloren die we niet hadden mogen verliezen. Ik hoop dat een zege op Sociedad zorgt voor een betere gemoedsrust bij ons", zei Koeman, die nogmaals benadrukte dat er geen problemen zijn in het team. "De spelers hebben zelfs een kerstfeestje gehad na de training."

Ook met sterspeler Messi, die dit seizoen in mindere vorm verkeert, zijn geen problemen, verzekert Koeman. "600 doelpunten voor FC Barcelona: dat zijn indrukwekkende cijfers. Er zal nooit een speler komen, die zoveel voor de club heeft betekend als hij. Hij is onze nummer 1, voor altijd. Het is ongelofelijk wat hij voor FC Barcelona heeft betekend."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021