Vertonghen had nog negen maanden last na botsing tegen Ajax

Vertonghen had nog negen maanden last na botsing tegen Ajax

15 december 2020 – Jan Vertonghen heeft ontzettend veel last gehad van de tik die hij in de halve finale van de Champions League tegen Ajax heeft opgelopen. De Belgische verdediger heeft naar eigen zeggen nog negen maanden met problemen gelopen als gevolg van de botsing. "Veel mensen weten dat niet, maar ik heb daar heel lang heel veel last van gehad: hoofdpijn en duizeligheid."Dat vertelt de linksbenige verdediger tegenover Sporza. "Dat is nu de eerste keer dat ik dat zeg. Ik had niet mogen doorspelen en ik ben in totaal negen maanden op de sukkel geweest en daarom kon ik niet brengen wat ik wou", aldus de verdediger, die tegen Ajax hard botste met ploeggenoot Toby Alderweireld. "Ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Het was wedstrijd na wedstrijd en training na training. Elke keer was er een nieuwe impact. Toen kwam die lockdown en heb ik twee maanden kunnen rusten en daarna was het beter."

Lees terugVertonghen: niets gebroken en ook geen hersenschudding

Ondanks dat hij mede daardoor op een zijspoor belandde bij Tottenham, heeft hij geen kwaad woord over voor coach José Mourinho. "Ik heb niet veel gespeeld onder hem, maar ik had echt het gevoel dat hij veel vertrouwen had in mij en dat hij op me rekende", stelt Vertonghen, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Benfica. Daarvoor sloeg hij telefoontjes met aanbiedingen uit Nederland en België af. Hij wilde echter naar het zuiden.

"Een contract voor 3 jaar zette mij op mijn gemak en ik wou stabiliteit. Benfica is een grote club met een prachtig stadion, een rijke historie en een goeie jeugdopleiding, het Ajax van Portugal. Dit is het beste dat me kon overkomen", aldus Vertonghen, die daarna vermoedelijk stopt. "Zeg nooit nooit, maar dit is mijn laatste bestemming, Over 3 jaar ben ik 36, dat is een gezegende leeftijd voor een voetballer. Ik moet er echt alles aan doen om normaal op het veld te verschijnen, dat eist heel veel van je."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021