Opnieuw fikse domper AZ: De Wit tijdlang niet inzetbaar

15 december 2020, 11:49

AZ moet het de komende tijd stellen zonder Dani de Wit (22). De aanvallende middenvelder raakte in het thuisduel met FC Groningen geblesseerd aan zijn enkel. Hoewel hij voor het cruciale Europa League-duel met NK Rijeka nog wel bij de wedstrijdselectie zat, verwachten de Alkmaarders hem voorlopig nog niet terug.

Dat heeft AZ laten weten in een officieel persbericht. 'Aanvullend onderzoek heeft uitgewezen dat De Wit voorlopig niet in actie kan komen', schrijft het in een clubstatement over de fitheid van de voetballer. Omdat afgelopen weekend ook Fredrik Midtsjø ontbrak vanwege een schorsing, werd het middenveld van AZ gevormd door Calvin Stengs en Tijjani Reijnders. Vorige week werd al bekend dat Bruno Martins Indi de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld is met een hoofdblessure. 

De blessure van De Wit is een hard gelag voor Pascal Jansen, aangezien de aanvallende middenvelder met vier doelpunten en vier assists een belangrijke spil was in het aanvalsspel van de Alkmaarders. Normaliter fungeerde hij als aanvallende middenvelder, maar in de tijd dat AZ veel coronabesmettingen had, kon hij ook als diepe spits uit de voeten.

Afgaande op de berichtgeving van AZ mist De Wit sowieso de duels met Willem II, Vitesse en FC Utrecht in het restant van 2020. In het nieuwe kalenderjaar treffen de Alkmaarders achtereenvolgend PEC Zwolle, PSV, ADO Den Haag, Feyenoord, FC Utrecht en Ajax. Wanneer De Wit weer aansluit bij de selectie van Jansen, is nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen