Officieel: Slot officieel naar Feyenoord, contract voor twee jaar

15 december 2020, 11:04   Bijgewerkt: 15 december 2020, 15:20

Arne Slot is officieel de nieuwe trainer van Feyenoord. De oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen en begint na de huidige Eredivisie-jaargang op 1 juli 2021. In het contract is tevens een optie opgenomen voor een extra jaar in De Kuip. Daarmee is hij officieel de opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord, al was dat al uitgelekt omdat Slot om die reden recent ontslagen werd bij AZ.

Dat heeft Feyenoord bekend gemaakt via de clubkanalen. Feyenoord wil met Slot een nieuw traject starten, waarbij naar verluidt de mogelijkheid komt voor de coach om ook te investeren. In hem zien de Rotterdammers een uithangbord onder wie de selectie opnieuw opgebouwd moet worden. "Arne heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvolle trainer met een herkenbare speelstijl, waarbij spelers zich uitstekend doorontwikkelen, wat voor Feyenoord natuurlijk heel belangrijk is", stelt technisch directeur Frank Arnesen.

John de Wolf wordt in elk geval een van de assistenten van Slot, die de verdere staf nog moet gaan invullen. Naast Dick Advocaat zullen ook Zeljko Petrovic en Cor Pot na dit seizoen bij Feyenoord vertrekken, waardoor er wel enige ruimte is om eigen assistenten mee te nemen. Veel wil Feyenoord daar niet over kwijt. "Want alle focus ligt nu en de komende uitdagende maanden uiteraard nog bij de huidige staf en selectie. Er is nog veel om voor te strijden", aldus Arnesen. 

"Bovendien willen we hier allemaal met goede prestaties in zowel de competitie als de beker zorgen dat Dick zijn loopbaan, in elk geval als clubtrainer, op een heel mooie manier kan afsluiten", verzekert de technisch eindverantwoordelijke. In het bericht laat hij tevens doorschemeren dat Advocaat het seizoen gewoon afmaakt, omdat er in hem 'veel vertrouwen' is bij Feyenoord. Omdat de relatie tussen beide mannen niet geweldig is, deden de geruchten de ronde dat Advocaat weleens kon opstappen. De ervaren coach heeft dat zelf ontkend en lijkt met deze woorden van Arnesen inderdaad het seizoen gewoon af te maken.

Gerucht sloeg in als een bom

Slot deed het uitstekend als coach van AZ en maakte veel indruk met de manier van spelen en het inpassen van jonge talenten. Bovendien liepen de spelers met hem weg, waardoor hij zich in de kijker coachte van de grote clubs. Dat Feyenoord echter al zo concreet was voor de oefenmeester, kwam via Feyenoord Transfermarkt ruim een week geleden naar buiten. Het was voor de clubleiding van AZ reden om hem op staande voet te ontslaan, omdat hij in gesprek was met een directe concurrent.

Lees ook'Feyenoord wil AZ na Slot beroven van Stengs

Het gerucht bleek inderdaad te kloppen, want Slot is dinsdag officieel gepresenteerd in De Kuip. De coach tekent een contract voor minimaal twee jaar, met de optie voor nog een derde seizoen. Op de achtergrond is Feyenoord ook druk bezig om investeerders aan zich te binden, om de organisatie verder uit te kunnen bouwen en het eerste elftal te kunnen versterken. Toch zijn Slot wat investeringen betreft geen gouden bergen beloofd, zoals eerder al naar buiten kwam. Wel is de verwachting dat de oefenmeester deels kan investeren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen