Cruijff, Rijkaard en Van Basten toch in een beste elftal ooit

15 december 2020, 10:32

France Football heeft maandag het beste elftal allertijden naar buiten gebracht en daarin was geen plaats voor Johan Cruijff. De Nederlandse voetballegende is echter door de Franse organisator alsnog opgenomen in een team, maar dan in het 'tweede' beste team ooit. In navolging van de elf besten kwam het medium met ook de tweede en derde keuzes, waarin wel plek is voor enkele landgenoten. 

Volgens France Football heeft Cruijff de meeste stemmen gekregen voor 'alle nummer twee's'. In het elftal is overigens niet alleen ruimte voor Cruijff, ook Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Marco van Basten hebben een plek veroverd in de teams. In totaal waren er met Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman, Ruud Krol, Ruud Gullit, Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp en Arjen Robben overigens nog meer Nederlanders genomineerd, maar zij hebben het uiteindelijk niet gered.

Lees ook: Geen Nederlanders in het Ballon d'Or Dream Team

Het Ballon d'Or Dream Team is samengesteld door 140 journalisten, die één doelman, drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers hebben gekozen. Op basis van die stemmen zijn de tweede en derde ploeg ook samengesteld: voor Cruijff en Rijkaard geldt dus dat ze de eindstreep 'net' niet hebben gehaald, terwijl Van Basten als spits van de derde ploeg fungeert. 

Dream Team II: Gianluigi Buffon; Carlos Alberto, Franco Baresi, Roberto Carlos; Zinedine Zidane, Andrea Pirlo, Frank Rijkaard, Alfredo di Stefano; Garrincha, Johan Cruijff, Ronaldinho.

Dream Team III: Manuel Neuer; Philipp Lahm, Sergio Ramos, Paul Breitner; Michel Platini, Johan Neeskens, Didi, Andrés Iniesta; George Best, Marco van Basten, Thierry Henry.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen