NAC plant gesprek met Lokhoff: "Heel veel voor de club betekend"

15 december 2020, 08:55

Ton Lokhoff (60) gaat binnenkort in gesprek met NAC Breda om te praten over een mogelijke functie binnen de club. De man die eerder al als speler en trainer bij NAC actief was, wordt door velen gezien als de ideale nieuwe technisch directeur. Toch is algemeen directeur Mattijs Manders nog helemaal niet zeker of Lokhoff zo'n functie wel zou zien zitten.

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Na wat mindere prestaties van het eerste elftal is er niet voor het eerst de laatste jaren onrust ontstaan rondom de club. Vooral het ontbreken van een technisch eindverantwoordelijke na het vertrek van Tom Van Den Abbeele wordt als iets geks gezien. "Er staat een afspraak met Ton. Rondom de feestdagen. Niet specifiek om over de td te praten, maar wel om te praten", bevestigt Manders het aanstaande gesprek. Lokhoff is vermoedelijk bezig aan zijn laatste en zevende seizoen als jeugdtrainer bij VfL Wolfsburg.

"Dan moeten we kijken wat er kan en of hij het zelf ambieert. En in hoeverre we daar invulling aan willen geven. Hij staat op een lijstje, zeker. De vraag is of hij dat wil", aldus Manders. Lokhoff gaf eerder aan 'niet te solliciteren' bij NAC Breda, maar sloot de functie op voorhand niet uit. "Ton Lokhoff is iemand die heel veel voor deze club heeft betekend. Die door zijn ervaring na zijn actieve voetbalcarrière een enorm groot netwerk heeft opgebouwd. Ik ga eerst eens kijken of hij toekomst voor zichzelf ziet bij NAC. We gaan niet zomaar zitten."

Lees ook: NAC Breda verwacht voorjaar 2021 pas technisch manager

Contractverlengingen

Verder heeft Manders tegenover de ochtendkrant bevestigd dat de club graag verder wil met minimaal drie basisspelers die een aflopend contract hebben. Mounir El Allouchi (26), Nick Olij (25) en Robin Schouten (22) hebben zelfs reeds een aanbieding op zak en de gesprekken om hun aflopende verbintenis zijn in een 'vergevorderd stadium', al hoeft dat volgens Manders niet ook direct te betekenen dat er op korte termijn al witte rook naar buiten komt. Met name voor Olij is al langer sluimerende belangstelling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen