Ten Hag: "Konden op papier makkelijkere tegenstanders treffen"

Ten Hag: "Konden op papier makkelijkere tegenstanders treffen"

14 december 2020 – Met Lille heeft Ajax relatief zwaar geloot in de zestiende finale van de Europa League. Trainer Erik ten Hag realiseert zich dat het geen gemakkelijke opgave wordt om de laatste zestien van het toernooi te bereiken. "Het is een stevige loting, zeker voor een geplaatste ploeg zoals wij", reageert de coach.Ajax had een stuk gunstiger kunnen loten. Als geplaatste ploeg konden de Amsterdammers bijvoorbeeld ook gekoppeld worden aan Maccabi Tel Aviv of Molde FK. "Onder de clubs die we konden treffen zaten op papier makkelijkere tegenstanders dan Lille, dat is duidelijk", aldus Ten Hag op de clubsite.

Ajax trof Lille vorig seizoen ook al, toen in de groepsfase van de Champions League. Beide ontmoetingen werden gewonnen door het team van Ten Hag (3-0 en 0-2). "Daar putten we vertrouwen uit. Ik kijk er erg naar uit, want het is een mooi affiche", vervolgt Ten Hag, die het met Ajax op 18 en 25 februari zal opnemen tegen Lille.

Lees ook: Botman: "Dan gaan we Ajax uit de Europa League knikkeren"

Ten Hag schrijft de Ligue 1, waarvan Lille op dit moment de koploper is, hoog aan. "Het Franse voetbal staat bekend om zijn combinatie van techniek en fysiek. De Ligue 1 is een sterke competitie, maar omdat de wedstrijden in Nederland niet te volgen zijn is het hier wat onbekender. Lille is koploper nu en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen."

Het tweeluik met Lille staat pas over twee maanden op het programma. In de tussentijd speelt Ajax nog veel (belangrijke) wedstrijden in de eigen competitie. "We zullen de komende periode stap voor stap bekijken. We zitten nu in december, een zware maand. Dan komt januari, met alle topwedstrijden uit de Eredivisie achter elkaar. Februari is een volle maand, waarin dus ook Lille op het programma staat. De blik moet op het goede moment richting die wedstrijden en we zullen zeker niet over Lille heen kijken."

Ten Hag zal tijdens de eerste wedstrijd tegen Lille in elk geval geen beroep kunnen doen op Ryan Gravenberch, die geschorst is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Atalanta in de Champions League. "Het is zaak dat we verder een fitte selectie tot onze beschikking hebben. We moeten twee goede dagen hebben om ze te verslaan, maar gaan er alles aan doen om de achtste finale te bereiken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021