TOP Oss verlengt ongeslagen reeks in Utrecht, rode kaart Kluivert

14 december 2020, 20:51

TOP Oss heeft maandagvond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht omgezet in een 0-1 zege. Daarmee verlengde het team van trainer Klaas Wels zijn ongeslagen reeks in de Eerste Divisie. Dennis van der Heijden maakte namens de bezoekers het enige doelpunt van de wedstrijd, Ruben Kluivert kreeg bij de thuisploeg een rode kaart.

TOP Oss reisde met een goed gevoel af naar Utrecht. De club uit Noord-Brabant had geen van de laatste vier wedstrijden verloren en in die reeks titelkandidaten FC Volendam (1-1) en NAC Breda (0-0) punten afgesnoept. Jong FC Utrecht tankte afgelopen vrijdag vertrouwen door Excelsior te trakteren op een 3-2 nederlaag.

Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt vanaf de strafschopstip. Na hands in het strafschopgebied van Jong FC Utrecht schoot Van der Heijden vlak voor rust vanaf elf meter de 0-1 tegen de touwen. Tien minuten na rust ontving Kluivert zijn eerste gele kaart en toen hij een kwartier voor tijd weer op de bon ging, mocht hij inrukken. Met tien tegen elf slaagde Jong FC Utrecht er niet in de gelijkmaker te forceren.