Botman: "Dan gaan we Ajax uit de Europa League knikkeren"

Botman: "Dan gaan we Ajax uit de Europa League knikkeren"

14 december 2020 – Voor Sven Botman leverde de Europa League-loting een weerzien met zijn oude club op. In februari strijdt de Nederlandse verdediger met Lille tegen Ajax om een plek bij de laatste zestien. Zijn voormalige werkgever wil hij maar al te graag uit het toernooi kegelen.Op 18 en 25 februari treffen Ajax en Lille elkaar. "Dan gaan we Ajax uit de Europa League knikkeren", lacht hij in een interview met De Telegraaf. Botman verkaste afgelopen zomer, zonder ook maar één officiële minuut in de hoofdmacht van Ajax te hebben gespeeld, naar Noord-Frankrijk. "Dat we nu tegen elkaar loten, is bizar. Bizar leuk."

Na de training keek Botman maandagmiddag met een aantal teamgenoten de loting op een telefoon. "In het begin hoop je op een eenvoudige tegenstander, maar omdat alle makkies snel weg waren, kreeg ik al het voorgevoel dat het Ajax zou worden. Ik zei tegen mijn ploeggenoten: we gaan naar Amsterdam", aldus Botman, wiens voorgevoel klopte. "Ik was dolblij natuurlijk. Dit worden twee prachtige potten. Hopelijk kunnen de fans van Ajax en Lille erbij zijn. Al lijkt die kans me op dit moment groter in Frankrijk dan in Nederland."

Het liefst was Botman Ajax pas later in het toernooi tegengekomen. "En in de finale was helemaal het einde geweest. Maar kom op, man: tegen je oude club in de Europa League. Dat wil toch iedereen. En hoe groot is die kans?", zegt de centrumverdediger, die geen wraakgevoelens heeft. "Helemaal niet zelfs, omdat ik Marc Overmars juist dankbaar ben. Hij wilde me eigenlijk helemaal niet kwijt. Maar ik wil de mannen nu wel laten zien hoe ik me heb ontwikkeld. Ik ben nu een speler van Lille. Dus ik ga er alles aan doen om een ronde verder te komen."

Ajax won vorig seizoen tweemaal van Lille in de Champions League. "Ik heb die wedstrijden vanuit Heerenveen gezien en Ajax was twee keer de betere. Maar dat zegt niks. Tijden veranderen. Het zou dom zijn als Erik ten Hag zich op die twee wedstrijden in 2019 blindstaart", zegt Botman, die denkt dat Ajax als favoriet wordt gezien. "Maar wij doen het met Lille op dit moment gewoon heel erg goed en zijn tegen grote clubs op ons best. Onze kans is minimaal vijftig procent. Maar laat ze ons maar onderschatten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021