Weghorst biedt excuses aan voor kritiek op coronavaccin

14 december 2020, 16:39

Wout Weghorst heeft zijn excuses aangeboden voor het in twijfel trekken van de ernst van het coronavirus. De aanvaller van VfL Wolfsburg baarde maandagmorgen opzien met twee posts in zijn Instagram Stories.

In zijn eerste post stond een Engelse tekst. 'Stel je voor dat er een vaccin bestaat dat zo veilig is dat je gedwongen moet worden om het te nemen, voor een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om erachter te komen of je het hebt', is de bijbehorende vertaling. Ook deelde hij een documentaire met een complottheorie over het coronavirus.

Weghorst verwijderde later op de ochtend zijn stories en heeft inmiddels ook zijn excuses aangeboden. "Het spijt me heel erg als ik iemand pijn of boos heb gemaakt met de twee posts in mijn Instagram-verhaal. Dat was nooit mijn bedoeling. Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die zijn besmet met het coronavirus en weet daarom precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn", citeert Kicker de aanvaller.

"Ik wilde alleen maar laten zien dat je je hierover zoveel mogelijk moet informeren, net als over alle andere onderwerpen, en dat je ook naar zoveel mogelijk verschillende meningen moet luisteren. Als vader van twee kinderen is het belangrijkste voor mij dat mijn kinderen een veilige en gezonde toekomst hebben, en voor mij betekent dit ook dat ik meer te weten kom over belangrijke onderwerpen en dan voor mezelf nadenk voordat ik beslis hoe ik moet handelen met het oog op de toekomst van mijn kinderen", gaat hij verder.

?"Dat is wat ik wilde uitdrukken met mijn posts, wat ik helaas niet lukte. Toen ik uit de reacties merkte hoe misleidend het was en hoeveel andere mensen zich hierdoor gekwetst en aangevallen voelden, heb ik de posts onmiddellijk verwijderd", besluit de spits, dit seizoen al goed voor negen doelpunten in elf Bundesliga-wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen