Dit is wat we weten over EL-ploegen Lille en Olympiakos

14 december 2020, 14:07   Bijgewerkt: 14 december 2020, 16:50

Ajax en PSV werden maandagmiddag in de loting van de Europa League gekoppeld aan respectievelijk OSC Lille en Olympiakos. Beide ploegen zijn momenteel in hun eigen land koploper van de hoogste competities, maar we weten al meer over ze. FCUpdate.nl zet de belangrijkste informatie beknopt op een rijtje!

OSC Lille

De koppositie van OSC Lille in Frankrijk is uiterst knap, helemaal omdat de directe concurrenten Olympique Lyon en Paris Saint-Germain geen extra wedstrijden te spelen hebben. Dat geldt wel voor Olympique Marseille, dat overigens door PSV-tegenstander Olympiakos uit de Champions League, werd gegooid, maar zij waren op voorhand geen absolute titelfavoriet. Dat gold voor OSC Lille overigens ook niet: na het iets mindere vorige seizoen raakte het ook nog eens Victor Osimhen (Napoli) en Gabriel (Arsenal) kwijt. Met Jonathan David (AA Gent), Burak Yilmaz (Besiktas) en Sven Botman (Ajax) werd er echter meer dan uitstekend ingekocht.

Het had weinig gescheeld of Ajax had helemaal niet gekoppeld kunnen worden aan de ploeg die het vorig seizoen uit Europa knikkerde. OSC Lille stond op de laatste speelronde namelijk op het punt om groepswinnaar te worden, maar een nederlaag op bezoek bij Celtic en zege van AC Milan deed de verhoudingen in de poule veranderen. Ondanks twee glansrijke zeges vorig seizoen (3-0 & 0-2) zal Ajax op haar hoede zijn voor Botman en consorten. Niet voor niks werd de centrale verdediger gekozen in het elftal van verrassingen van het Ligue 1-seizoen.

Trainer: Christophe Galtier

Bekende spelers: Botman, Renato Sanchez, Yusuf Yazici, Jonathan David, Timothy Weah, Burak Yilmaz

Plek in de Ligue 1: 1e plek

Komt uit: Europa League (2e plek)

Onderlinge ontmoetingen met Ajax: Ajax ā€“ OSC Lille 3-0, OSC Lille ā€“ Ajax 0-2 (beide 2019/20)

Lees ook: Ajax treft het OSC Lille van Botman

Olympiakos

De opponent van PSV is een iets minder bekende ploeg, maar als regerend titelhouder van Griekenland ook zeker geen makkie. Dat zij uit de Champions League-poule komen boven Olympique Marseille ā€“ de ploeg met de minste verliespunten in Frankrijk momenteel! ā€“ spreekt wat dat betreft boekdelen. Een 1-0 zege op de Franse formatie in speelronde 1 was genoeg, ondanks dat er in de laatste vijf duels van de groepsfase slechts Ć©Ć©n goal werd gemaakt (uitgerekend tegen Marseille, die goud waar bleek).

In de voorronde van het miljardenbal schakelde Olympiakos overigens Omonia AC (2-0 & 0-0) uit, de ploeg die PSV vervolgens weer trof in de Europa League. Indicatoren dat de Eindhovenaren ongetwijfeld partij kunnen bieden in het Europese tweeluik, maar de cijfers in Griekenland van het elftal zijn indrukwekkend. Het is ongeslagen koploper met 27 doelpunten voor en slechts drie tegen.

Trainer: Pedro Martins (foto)

Bekende spelers: Ɩgmundur Kristinsson, Rafinha, Yann M'Vila, Mathieu Valbuena, Bruma Marios Vrousai

Plek in de Super League : 1e plek

Komt uit: Champions League (3e plek)

Onderlinge ontmoetingen met PSV: -

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen