Ajax treft het OSC Lille van Botman, PSV loot Olympiakos in de EL

14 december 2020, 13:35

Ajax heeft met het OSC Lille van Sven Botman een zware loting gekregen voor de zestiende finales van de Europa League. PSV lijkt met het Olympiakos van diens huurling Bruma een gunstiger perspectief te hebben. Real Sociedad - Manchester United, Benfica - Arsenal en Rode Ster Belgrado – AC Milan zijn de meest faaie affiches in de zestiende finales van de Europa League. Peter Bosz lootte met Young Boys ook relatief gunstig. 

Na veel bedankjes, video's met hoogtepunten en overbodige uitleganimaties ging na een klein kwartier eindelijk de eerste bal open. Daar kwam via de Portugees Maniche de naam van Feyenoord-opponent Wolfsberger AC uit, gevolgd door Tottenham Hotspur. Steven Bergwijn en José Mourinho kregen zodoende een simpele loting van Maniche toebedeeld.

Vervolgens werd Club Brugge (Noa Lang, Ruud Vormer) gelinkt aan Dinamo Kiev, het Manchester United van Donny van de Beek aan Real Sociedad en het Benfica van Jan Vertonghen aan Arsenal. Heel wat grote ploegen uit Pot 2 werden daarmee al een loting toebedeeld, wat Ajax en PSV gunstig was. Na wat mindere potjes - waarvan het duel tussen de wereldkampioenen van 1989 tot 1991 (Rode Ster Belgrado - AC Milan) overigens wél heel aardig was - kwamen de Nederlandse clubs als allerlaatst uit de koker.

Eerst werd Ajax gekoppeld aan OSC Lille, de ploeg die ze vorig seizoen uitschakelden in de Champions League met twee zeges. Dit seizoen maakt de Franse ploeg, mede door de van Ajax overgenomen Botman, veel indruk en staat het momenteel aan kop van de Ligue 1. Olympiakos staat momenteel aan kop in Griekenland met indrukwekkende doelcijfers: 27 goals voor, 3 tegen. 

De wedstrijden in de zestiende finales van de Europa League worden gespeeld op 18 februari en 25 februari 2021. Daags na de returnwedstrijden, op vrijdag 26 februari, wordt er geloot voor de achtste finales. De finale van de UEFA Europa League 2021 wordt gehouden in wordt gespeeld in het Stadion Energa Gda?sk in Gda?sk. 

Volledige loting van de zestiende finales in de Europa League:

OSC Lille – Ajax

Olympiakos – PSV

Wolfsberger AC – Tottenham Hotspur

Dinamo Kiev – Club Brugge

Real Sociedad – Manchester United 

Benfica – Arsenal 

Rode Ster Belgrado – AC Milan 

Antwerp FC – Rangers

Slavia Praag – Leicester City

RB Salzburg – Villarreal

SC Braga – AS Roma

FK Krasnodar – Dinamo Zagreb 

Young Boys – Bayer Leverkusen

Molde FK – Hoffenheim 1899

Granada – Napoli 

Macabbi Tel Aviv – Shakhtar Donetsk

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen