AZ-aanvaller Karlsson en Tomasson vallen in de prijzen in Zweden

14 december 2020, 10:58

AZ-aanvaller Jesper Karlsson heeft een klein half jaar na zijn vertrek uit Zweden nog een fraaie prijs op zijn naam geschreven. De buitenspeler werd gekozen door de Allsvenskan tot de beste aanvaller van de Zweedse competitie in het afgelopen seizoen. Daarmee troeft hij Ola Toivonen (Malmö FF) en Christoffer Nyman (IFK Norrköping) af.

Karlsson maakte voor zijn vertrek naar AZ, waar hij tot dusver een goede indruk maakt aan de rechterkant als opvolger van Oussama Idrissi, elf doelpunten in 22 officiële wedstrijden namens IF Elfsborg. Bovendien gaf hij ook nog eens vijf assists namens de club die uiteindelijk op de tweede plaats eindigde achter Malmö FF. Nyman kroonde zich met achttien doelpunten uiteindelijk tot topscorer in Zweden en werd samen met Karlsson ook genomineerd tot de beste speler van de competitie. Die eer was uiteindelijk weggelegd voor Anders Christiansen.

Ook Malmö-trainer Jon Dahl Tomasson viel in de prijzen: de oefenmeester werd gekozen tot coach van het jaar en pakte voor het eerst in drie seizoenen de landstitel met de Zweedse topclub. De oud-trainer van Roda JC wordt volop geroemd voor zijn werk met een jong elftal en is dus door de Allsvenskan ook beloond voor zijn werk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen