Anderlecht heeft Bakkali niet meer nodig en zet hem naar B-team

14 december 2020, 10:00

Zakaria Bakkali (24) is vermoedelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Anderlecht. De voormalig buitenspeler van PSV is niet meer nodig bij de Belgische club en is om die reden teruggezet naar het tweede team. In de winterstop hoopt Anderlecht Bakkali te verkopen of eventueel te verhuren, al is een vertrek door zijn hoge salaris nog geen uitgemaakte zaak. 

Dat schrijft Het Laatste Nieuws althans. Met slechts twee optredens dit seizoen, waarvan de laatste alweer in begin oktober, had trainer Vincent Kompany de buitenspeler tot dusver al betrekkelijk weinig nodig. De laatste tijd ontbrak Bakkali zelfs in de wedstrijdselecties van Anderlecht, dat afgelopen weekend voor een verrassing zorgde door het RC Genk van John van den Brom te verslaan.

Zonder Bakkali dus, die werd gezien als een van de grootste talenten uit België in zijn lichting. Die status kon hij echter niet waarmaken bij Anderlecht, dat hem in 2018 overnam van Valencia. De Spaanse club had de aanvaller transfervrij opgepikt bij PSV, waar hij zijn doorbraak kende, maar zijn contract niet verlengde.

Geïnteresseerde clubs moeten overigens wel een flink budget hebben als ze Bakkali willen overnemen. Volgens HLN verdient hij namelijik een 'vorstelijk loon' en is het zeer de vraag of hij veel geld wil inleveren om speelminuten te maken. Met een tot 2022 doorlopend contract kan hij bovendien nog anderhalf jaar bij Anderlecht blijven om het salaris te incasseren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen