Koopmeiners: Slot zal na zege ook wel een glimlach hebben

14 december 2020, 08:08   Bijgewerkt: 14 december 2020, 08:16

Teun Koopmeiners hoopt dat de rust snel weer helemaal terugkeert bij AZ. Na de overwinning op FC Twente (1-3) is de eerste zege zonder de weggestuurde Arne Slot in elk geval behaald. Toch denkt de middenvelder van de Alkmaarders dat ook Slot blij zal zijn met de winstpartij. "Hij zal na deze zege ook wel een glimlach hebben."

Dat vertelt Koopmeiners tegenover De Telegraaf over de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376982/az-boekt-tegen-fc-twente-eerste-zege-onder-jansen/,_blank,1-3 overwinning op FC Twente], die mede dankzij een penalty en doelpunt van hem tot stand kwam. "Ik heb hem eerst telefonisch nog gesproken, die zaterdag van het ontslag. En daarna heb ik nog wat appcontact met hem gehad", stelt Koopmeiners. "Ik weet dat Arne, dat heeft hij naar mij ook uitgesproken over de telefoon, het team het allerbeste gunt. Hij hoopt dat we onze wedstrijden blijven winnen en ons doorontwikkelen. Ik denk dat onze oude trainer ook wel een glimlach op zijn gezicht heeft na deze overwinning."

Met deze overwinning komt er vermoedelijk een einde aan een hele onrustige periode. "Ik heb in mijn korte periode als prof nog niet meegemaakt dat een trainer opeens weg is. Helemaal niet nadat je zoveel succes met elkaar hebt beleefd", legt Koopmeiners uit. "De rust was er al binnen de organisatie. Maar ik denk met alles wat er omheen gebeurde, dat dat nu wel weer gesust is."

Dat kwam allemaal mede tot stand omdat Koopmeiners vanaf elf meter succesvol was, iets dat in de Europa League eerder niet lukte. "Je weet dat als jij de penaltynemer bent, je 'm ook een keer kunt missen. Ik ben vrij nuchter en rustig in mijn hoofd. Ik denk dat dat wel een goede eigenschap is om een penalty te nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen