Ten Hag in beeld bij Borussia Dortmund: "Kan niet anders"

14 december 2020, 07:50   Bijgewerkt: 14 december 2020, 07:55

Ajax-trainer Erik ten Hag kan zich mogelijk verheugen op interesse vanuit Borussia Dortmund. De Duitse topclub brak dit weekend met coach Lucien Favre en heeft aangekondigd het seizoen af te maken met assistent-trainer Erdin Terzic, maar voor de langere termijn is de coach van de Amsterdammers vermoedelijk wel in beeld. De link met Matthias Sammer is in elk geval duidelijk.

Dat vertelde NOS-journalist Arno Vermeulen in het tv-programma Studio Voetbal. Sammer is de man die Ten Hag ooit naar Bayern München haalde en hij is momenteel adviseur van BVB. "Hij is helemaal gek van Ten Hag, dus het kan niet anders of Ten Hag staat in elk geval heel hoog op de lijstjes bij Dortmund", aldus Vermeulen over de vermeende interesse in de Ajax-coach. "Ze kennen hem nog van zijn tijd in Bayern en in Duitsland is men lovend over Ten Hag."

Ook in Nederland presteert de coach uitstekend, maar volgens Vermeulen is Dortmund wel een club voor wie Ten Hag in de zomer Ajax zou kunnen inruilen. "Dortmund heeft voor de meeste coaches wel een enorme wow-factor", stelde Vermeulen. Aangezien Ten Hag nog een doorlopend contract heeft bij Ajax, krijgen de Amsterdammers in elk geval een afkoopsom mocht het daadwerkelijk tot een overeenkomst komen.

Lees ookBorussia Dortmund stuurt Lucien Favre de laan uit 

Dortmund haalde eerder Peter Bosz uit Amsterdam weg: dat werd geen groot succes. De Nederlander laat momenteel bij Bayer Leverkusen overigens wel zien te kunnen slagen in Duitsland. Volgens de Duitse media is Marco Rose van Borussia Mönchengladbach de grote favoriet: met hem zou er zelfs al een akkoord liggen voor de zomer van 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen