Makkelie baalt enorm: "Ik had hier niet voor willen fluiten"

13 december 2020, 23:50

Danny Makkelie baalt flink van zijn beslissing bij een cruciaal moment in de slotfase van de wedstrijd tussen FC Twente en AZ. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een overtreding van Jayden Oosterwolde op Zakaria Aboukhal. Na inmenging van de VAR werd het een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en kreeg de Twente-middenvelder een rode kaart. "Ik had hier niet voor willen fluiten", bekent Makkelie na de wedstrijd.

Voor de camera van FOX Sports blikt Makkelie terug op de situatie. "Het was een snelle aanval van AZ waarbij het advies vanaf de zijlijn komt: overtreding, hij loopt hem op de hakken, strafschop, strafschop, strafschop. Dat hoort bij de samenwerking, dus ik volg het advies en geef een strafschop en dan komt Dennis (Higler, red.) op de lijn, de VAR, en die vertelt mij dat de overtreding erbuiten plaatsvond", begint hij.

"Ik heb net de beelden gezien en er blijkt helemaal geen contact bij de hakken te zijn. De VAR heeft gekeken of hij de beslissing kan steunen. Die heeft gezien dat er heel licht contact is op de rug met een hand. Op basis daarvan heeft hij de beslissing gesteund. Als ik de situatie zelf terugzie, dan had ik daar helemaal niet voor willen fluiten. Ik vind het zelf geen overtreding", gaat hij verder.

"Dat de VAR de beslissing steunt omdat er contact is, dat is volgens protocol, maar ik had veel liever gezien dat de VAR mij had verteld: Danny, ik zie het contact bij de benen niet. Er is wel licht contact op de rug, heb je dat gezien? Dan hadden we op basis van de communicatie misschien een ander besluit kunnen nemen", zegt Makkelie. "Vanuit Zeist wil men niet dat de VAR en scheidsrechter in communicatie gaan over dit soort beslissingen. Dat had vanavond wel uitkomt geboden. Internationaal wordt er meer met elkaar gecommuniceerd."

Uit de vrije trap die volgde, maakte Teun Koopmeiners de beslissende 3-1. De rode kaart die Oosterwolde kreeg, wordt afgaande op Makkelie's laatste opmerking misschien nog wel geseponeerd. "Heel eerlijk: ik vind de rode kaart niet terecht, omdat ik het geen overtreding vind. Ik had gewoon hier gewoon niet voor willen fluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen