Olympique Lyon boekt knappe overwinning op bezoek bij PSG

13 december 2020, 23:02

Olympique Lyon heeft uitstekende zaken gedaan in de Franse titelstrijd. De manschappen van Rudi Garcia boekten zondagavond in Parijs een fraaie 0-1 overwinning op Paris Saint-Germain. Tino Kadewere maakte de enige treffer in de topper en kroonde zich zo tot matchwinner in het hol van de leeuw. Het is voor PSG al het vijfde puntenverlies van dit seizoen.

Met Mitchel Bakker en Memphis Depay in de basis maakten PSG en Lyon er in de eerste helft zeker geen spektakel van. Kansen waren schaars in het Parc des Princes, waar Kadewere tien minuten voor de rust wel het net wist te vinden. Op aangeven van Parijzenaar Karl Toko Ekambi werkte hij de bal achter doelman Keylor Navas. PSG kon daar weinig tegenover zetten en trainer Thomas Tuchel besloot in het tweede bedrijf dan ook flink te wisselen. Bakker mocht van zijn coach wel de gehele wedstrijd meedoen, maar kon ook niet voorkomen dat de regerend landskampioen de vierde nederlaag van dit seizoen leed.

Memphis werd na 77 minuten naar de kant gehaald en zag zijn ploeggenoten de 0-1 over de streep trekken. In de absolute slotfase moesten de bezoekers nog met tien man verder na een directe rode kaart voor Thiago Mendes. Lyon klimt door de overwinning naar de tweede plaats in de Ligue 1, terwijl PSG de nummer drie van de ranglijst is. Lille OSC is op zijn beurt de verrassende koploper. Olympique Marseille doet echter ook mee en staat op twee punten van Lille. De werkgever van Kevin Strootman heeft zelfs nog twee wedstrijden minder gespeeld en kan de koppositie dus op een later moment grijpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen