Messi en De Jong geven Koeman wat meer lucht bij FC Barcelona

13 december 2020, 22:53

FC Barcelona heeft zondagavond met meer moeite dan nodig was drie punten bijgeschreven in La Liga. Op eigen terrein boekte het team van trainer Ronald Koeman een minieme, maar belangrijke zege tegen Levante (1-0). Lionel Messi maakte tien minuten voor tijd de winnende goal, Frenkie de Jong verzorgde de assist.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Levante voerde Koeman de druk op zijn spelers op door uit te spreken dat de komende wedstrijden gewonnen móésten worden. Om in de tweede seizoenshelft nog een rol te kunnen spelen in de strijd om de landstitel, mag FC Barcelona niet te veel misstappen meer maken. Vorige week ging het nog mis op bezoek bij promovendus Cádiz (2-1).

Met De Jong en Sergiño Dest begon FC Barcelona zondagavond aan de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Levante. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Barça dat de toon voerde. Kansen creëerde de thuisploeg ook genoeg, maar het duurde lang alvorens de ban werd gebroken. In de eerste helft kreeg Barça diverse mogelijkheden. Onder meer Philippe Coutinho, Martin Braithwaite, Antoine Griezmann en Clément Lenglet kregen de bal er niet in. Aan de andere kant verrichte Marc-André ter Stegen een belangrijke redding.

Na rust was er hetzelfde spelbeeld in Camp Nou. FC Barcelona vervolgde de jacht op het openingsdoelpunt en Levante gokte op de counter. Op het moment dat nieuw puntenverlies serieus begon te dreigen voor de ploeg van Koeman, viel de 1-0. Na storend werk van Braithwaite pikte De Jong de bal op om vervolgens Messi diep te sturen. De Argentijnse aanvoerder van FC Barcelona schoot vervolgens via binnenkant paal de winnende goal tegen de touwen. Op de inzet van Messi had Aitor Fernández, die een sterke wedstrijd keepte, geen antwoord.

In de slotfase was het nog even billenknijpen voor FC Barcelona toen Samuel Umtiti de bal tegen de arm geschoten kreeg, maar de VAR riep de dienstdoende scheidsrechter niet naar het scherm. Door de zege tegen Levante stijgt FC Barcelona naar de achtste plaats in La Liga. Woensdag wacht een belangrijke wedstrijd voor de Catalanen. Dan komt koploper Real Sociedad op bezoek in Camp Nou.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen