Leicester City eenvoudig langs Brighton; Burnley verrast Arsenal

13 december 2020, 22:06

Leicester City heeft in de Premier League een gemakkelijke 3-0 overwinning geboekt op Brighton & Hove Albion. De ploeg van manager Brendan Rodgers was na een helft eigenlijk al klaar met de bezoekers, die weinig te vertellen hadden tegen de titelkandidaat. Het kwakkelende Arsenal ging op zijn beurt in eigen stadion pijnlijk onderuit tegen Burnley, dat verrassend met 0-1 won in Londen.

Leicester City - Brighton & Hove Albion 3-0

De grote uitblinkers aan de kant van Leicester waren zonder twijfel James Maddison en Jamie Vardy. Nadat Maddison op aangeven van Vardy voor de openingstreffer had gezorgd, maakte de spits vlak voor rust zelf de 2-0. Daarmee was de koek nog niet op voor de manschappen van Rodgers. Net zoals bij de eerste treffer fungeerde Vardy als aangever en werkte Maddison de bal achter doelman Matthew Ryan. Aan de zijde van Brighton speelde Joël Veltman negentig minuten mee, terwijl Davy Pröpper de gehele wedstrijd op de bank bleef. Leicester is na twaalf wedstrijden de nummer drie van de Premier League en heeft een puntje minder dan koploper Tottenham Hotspur. Brighton staat zestiende en heeft dringend een overwinning nodig.

Arsenal - Burnley 0-1

Het is Mikel Arteta nog steeds niet gelukt om Arsenal op de rails te krijgen. De Londense grootmacht leed zondagavond in het Emirates Stadium zijn zevende nederlaag van het seizoen. Laagvlieger Burnley ging er na een rode kaart voor Arsenal-middenvelder Granit Xhaka met een onverwachte 0-1 overwinning vandoor. Pechvogel Pierre-Emerick Aubameyang kroonde zich onbedoeld tot matchwinner namens de gasten. Hij verschalkte een kwartier voor tijd zijn eigen doelman. Arsenal heeft tot op heden pas dertien punten verzameld en staat vijftiende. Erik Pieters, die in Londen als bankzitter fungeerde, staat met zijn Burnley op zeventiende plaats. Het team wel manager Sean Dyche heeft door de zege wel de degradatiezone verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen