AZ boekt tegen FC Twente eerste zege onder Jansen

13 december 2020, 22:05   Bijgewerkt: 13 december 2020, 22:59

Voor het eerst sinds het ontslag van Arne Slot heeft AZ weer eens weten te winnen. In een zeer vermakelijke wedstrijd waren de Alkmaarders met 1-3 te sterk voor FC Twente. Teun Koopmeiners en Danilo waren trefzeker vanaf elf meter en ook Yukinari Sugawara behoorde tot de doelpuntenmakers. Uiteindelijk besloot Koopmeiners de wedstrijd met een fraaie vrije trap, nadat Jayden Oosterwolde rood kreeg. Door de zege klimt AZ naar plek zeven en staat het nog maar één plek onder Twente.

In het immer winderige Alkmaar had de zachte zomerbries inmiddels plaatsgemaakt voor een heuse decemberstorm. Na het ontslag van trainer Arne Slot werd er verloren van FC Groningen en donderdag volgde ook nog eens de pijnlijke uitschakeling in de Europa League tegen HNK Rijeka. Tegenstander FC Twente had op de weg richting de ontmoeting met AZ de wind juist flink in de rug. Na elf wedstrijden stond de formatie van Ron Jans op de vijfde plek in de competitie en vorige week wist het nog knap te winnen van koploper Ajax.

Zoals hun trainer dat ongetwijfeld vooraf in de voorbespreking had verwoord, gingen de manschappen van Jans in de eerste helft van start als een roofdier dat bloed rook. Aanvaller Queensy Menig had vorige week tegen Ajax al twee goals op zijn naam gekregen en ook vanavond was hij daar dichtbij. Na een kwartier teisterde hij de paal met een hard schot vanuit een lastige hoek en nog een kwartier later was het aluminium hem wederom niet gunstig gezind. Menig controleerde een lange bal knap tussen twee verdedigers in en tikte het leder subtiel over de doelman, maar die poging bleek dus niet subtiel genoeg.

Naast de grootste kansen, had Twente ook het betere van het spel in de eerste helft. Dat leverde ook Danilo nog een enorme kans op. De Braziliaan werd door een geniale pass van Luka Ilic weggestoken, maar schoof de bal oog in oog met Marco Bizot naast. Aan de andere kant had het centrale verdedigersduo het ontzettend lastig met de snelheid van Myron Boadu. De spits was al een paar keer eerder ontsnapt aan zijn tegenstanders en kreeg bij de derde keer een penalty mee toen Joël Drommel hem omver kegelde.

Twente liet het daar echter niet bij zitten. Danilo had eerder op aangeven van invaller Jayden Oosterwolde nog een grote kans gemist, maar een kwartier voor tijd maakte hij alsnog de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip. Calvin Stengs had de eveneens ingevallen Halil Dervisoglu omver gelopen en Danilo schoot de bal in het uiterste hoekje. Toch bleken zij niet in staat om nog een goed resultaat te behalen. Twente eindigde de wedstrijd nog met tien man doordat Jayden Oosterwolde de doorgebroken Zakaria Aboukhlal neerhaalde. Vanuit die vrije trap schoot Teun Koopmeiners ook nog prachtig de 1-3 binnen.

Door de prima zege is AZ Twente tot op een punt genaderd op de ranglijst. Hoewel de windrichting plotseling aanzienlijk is gedraaid, is er geen man overboord voor de Tukkers. Het heeft nog altijd de zesde plek in de Eredivisie te pakken en treft de komende weken met VVV-Venlo, Sparta en Emmen op papier wat eenvoudigere tegenstanders. AZ kan onder Jansen eindelijk eens juichen en zal de komende weken weer omhoog willen kijken.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 5,5; Gijs Smal 6 (46. Jayden Oosterwolde 5), Kik Pierie 5, Julio Pleguezuelo 5,5 (86. Alexander Jeremejeff-), Tyronne Ebuehi 5,5; Luka Ilic 6,5 (86. Jesse Bosch -), Godfried Roemeratoe 6, Wout Brama 6,5; Queensy Menig 6,5, Danilo Pereira da Silva 5 (92. Dario Dumic -), Václav ?erný 4 (71. Halil Dervisoglu -).

AZ: Marco Bizot 7; Owen Wijndal 6,5, Timo Letschert 6,5, Pantelis Hatzidiakos 6,5, Yukinari Sugawara 7; Teun Koopmeiners 7, Calvin Stengs 5,5, Tijani Reijnders 5,5; Zakaria Aboukhlal 6, Myron Boadu 7 (86. Ferdy Druijf -), Jesper Karlsson 6 (93. Hakon Evjen -).

Man of the match: Myron Boadu

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen