Liverpool profiteert niet van puntenverlies Tottenham

13 december 2020, 21:03

Liverpool is er niet in geslaagd te profiteren van het puntenverlies van Tottenham Hotspur. De regerend kampioen van Engeland kwam op bezoek bij Fulham niet verder dan een 1-1 gelijkspel en liet zo de kans liggen om de koppositie in de Premier League te heroveren.

Vlak voor de aftrap op Craven Cottage had Liverpool-trainer Jürgen Klopp slecht nieuws te melden. Diogo Jota, uitstekend gestart bij The Reds, ligt er zes à acht weken uit met een knieblessure. Daartegenover stond de terugkeer van Alisson Becker, die door een schouderblessure de laatste wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

De Braziliaanse doelman van Liverpool moest meteen aan de bak. Met een fraaie reflex keerde hij vroeg in de wedstrijd een inzet van Ivan Cavaleiro. Fulham had het betere van het spel en kreeg na een klein halfuur spelen loon naar werken. Liverpool slaagde er na een hoekschop niet in de bal weg te werken, waarna Bobby Reid de 1-0 tegen de touwen knalde.

Vlak voor het openingsdoelpunt was Liverpool nog met de schrik vrijgekomen. De VAR riep de scheidsrechter naar de kant na een vermeende overtreding van Fabinho op Cavaleiro, maar Andre Marriner besloot de bal tegen de verwachting in niet op de stip te leggen. Liverpool stelde in de eerste helft weinig tegenover de aanvalsdrang van Fulham en mocht van geluk spreken dat het met slechts een 1-0 achterstand de rust in ging.

Liverpool kwam in de tweede helft beter voor de dag. Nadat Jordan Henderson er niet in slaagde Alphonse Areola te verschalken, maakte Mohamed Salah tien minuten voor tijd alsnog de 1-1. Dat deed hij vanaf de strafschopstip. De penalty werd gegeven nadat Georginio Wijnaldum een vrije trap in de muur schoot. Daarbij maakte Aboubakar Kamara hands.

Het had in de slotfase nog de kant van Liverpool kunnen uitvallen. Curtis Jones kreeg een grote kans op de 1-2, maar Areola bracht redding. Het was ook te veel van het goede geweest voor The Reds, die zeker voor rust ondermaats speelden. Door de remise komt Liverpool in punten gelijk met Tottenham Hotspur, dat eerder op de zondag gelijkspeelde tegen Crystal Palace (1-1). Op doelsaldo staat de ploeg van trainer Jürgen Klopp tweede.