Crisis bij Schalke 04 houdt aan, Uth na horrorbotsing stabiel

13 december 2020, 17:44

De lijdensweg van Schalke 04 duurt voort. De club uit Gelsenkirchen leek zondag op bezoek bij FC Augsburg voor het eerst sinds 17 januari weer een wedstrijd in de Bundesliga te winnen, maar een doelpunt in extremis gooide roet in het eten (2-2). Daarbovenop kwam de horrorblessure van Mark Uth, die het naar omstandigheden goed maakt.

Toen de wedstrijd tien minuten oud was, ging Uth een luchtduel aan met Rani Khedira. Daarbij werd de oud-spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo op zijn slaap geraakt. Uth verloor het bewustzijn en bleef bewegingsloos op het veld liggen. Na lang op het veld te zijn behandeld, werd Uth per brancard van het veld gedragen. Uth is inmiddels weer aanspreekbaar en zijn toestand is stabiel. Hij heeft een hersenschudding opgelopen en zal de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Na het uitvallen van Uth kwam Schalke 04 na een halfuur op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Suat Serdar. Na rust kantelde de wedstrijd, in het voordeel van de geplaagde Duitse club. Eerst maakte Benito Raman de gelijkmaker, daarna werd Augsburg-aanvaller Florian Niederlechner met twee keer geel van het veld gestuurd en vervolgens scoorde Nassim Boujellab de 1-2.

De overwinning leek binnen, maar in blessuretijd ging het toch mis voor Schalke 04. Namens het tiental van FC Augsburg maakte Marco Richter de 2-2. Door de remise is de club uit Gelsenkirchen nu 27 (!) competitiewedstrijden zonder zege. Met slechts vier punten uit elf duels staat Schalke 04 onderaan in de Bundesliga.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!