Tottenham Hotspur gooit met remise koppositie te grabbel

13 december 2020, 17:13

Tottenham Hotspur kan na dit weekend de koppositie in de Premier League wel eens kwijt zijn. De ploeg van trainer José Mourinho kwam zondag in de stadsderby tegen Crystal Palace niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Liverpool kan later op de dag profiteren van het puntenverlies van Tottenham Hotspur en aan kop komen in de Engelse competitie.

Met Steven Bergwijn in de basis begon Tottenham Hotspur zondag aan de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. Nadat beide teams wat kansen hadden gekregen, opende Harry Kane halverwege de eerste helft de score. Zoals zo vaak verzorgde Heung min-Son de assist waaruit Kane de score opende. Crystal Palace-doelman Vicente Guaita ging niet vrijuit bij het doelpunt, maar maakte later in de wedstrijd zijn fout goed met enkele fraaie reddingen.

Na de 0-1 van Kane gebeurde er heel lang niets. Tottenham Hotspur drukte niet door, waardoor Crystal Palace in leven bleef. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de thuisploeg, met Jaïro Riedewald als invaller, steeds sterker. Dat leidde tien minuten voor tijd tot de 1-1. Nadat Hugo Lloris een vrije trap keerde, tikte Jeffrey Schlupp van dichtbij raak.

In de slotfase was Tottenham Hotspur nog drie keer heel dicht bij de 1-2. Eerst raakte Ben Davies de paal, daarna bracht Guaita knap redding op een inzet van Kane en in blessuretijd tikte de doelman een vrije trap van Eric Dier uit de kruising.