Atalanta wint van Fiorentina, Roma boekt grote zege

13 december 2020, 17:15

Atalanta heeft de plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League een goed vervolg gegeven in de Serie A. Zonder bankzitter Papu Gomez won het met 3-0 van Fiorentina. AS Roma haalde uit tegen Bologna (1-5) en Hirving Lozano vond het net voor Napoli in de 2-1 zege op Sampdoria.

De verhoudingen binnen de spelersgroep van Atalanta staan de laatste weken behoorlijk op scherp na een ruzie tussen trainer Gian Piero Gasperini en aanvoerder Papu Gomez. De twee raakten in de clinch tijdens het duel met FC Midtjylland (1-1) over de tactiek en die ruzie lijkt nog altijd niet opgelost. Hoewel Gomez tegen Ajax nog in de basis stond, was hij tegen Fiorentina negentig minuten bankzitter.

Vanuit de dug-out zag hij Robin Gosens vlak voor rust de score openen op aangeven van Duvan Zapata. Fiorentina, waar Sofyan Amrabat basisspeler was, kon geen vuist maken en kwam de openingstreffer niet meer te boven. Ruslan Malinovsky maakte er met een knappe vrije trap 2-0 van, Rafael Toloi bepaalde de eindstand voor de ploeg van basisspelers Hans Hateboer en Marten de Roon en invaller Sam Lammers. Atalanta staat op een achtste plaats in de Serie A.

Basisklant Karsdorp wint ruim met Roma

AS Roma was op stoom op bezoek bij Bologna, dat zonder Jerdy Schouten en Mitchell Dijks aantrad. Bij de Romeinen was er een basisplaats voor Rick Karsdorp, die vlak voor tijd werd vervangen. Toen was het duel al lang en breed gespeeld. Sterker nog: de eindstand stond bij de onderbreking al op het bord. Binnen het kwartier was het al 0-3 via Poli (eigen doelpunt), Dzeko en Pellegrini, waarna Bologna wat terugdeed via een eigen doelpunt van Cristante. Het makkelijk scorende Roma reageerde snel via Veretout en ook Mkhitaryan schoot raak op aangeven van Karsdorp.

Napoli net langs Sampdoria

Hirving Lozano was met een doelpunt en een assist zeer belangrijk voor Napoli, dat met 2-1 won van Sampdoria. Daardoor stijgt de ploeg van Gennaro Gattuso weer naar de derde plaats. Lozano maakte zelf de 0-1 van Jankto ongedaan en was een kwartier later de aangever bij de 2-1 van Petagna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen