Probleemloze middag voor Sparta tegen Willem II

13 december 2020, 16:36   Bijgewerkt: 13 december 2020, 16:41

Sparta Rotterdam heeft de goede reeks voortgezet met een 1-3 zege bij Willem II. Het was de vierde overwinning in vijf duels voor de ploeg van Henk Fraser. Lennart Thy en tweemaal Deroy Duarte waren de doelpuntenmakers voor de Spartanen. Wriedt scoorde de eretreffer voor de onthutsend zwakke Tilburgers

Willem II kent tot dusver een dramatisch seizoen. Waar het vorig seizoen nog na elf speelrondes op de zesde plek stond, staan de Tilburgers nu op de zestiende plek. De druk voorafgaande het duel tegen Sparta was enorm groot, want om afstand te nemen van de onderste plekken moest er gewonnen worden. Zeker gezien het resterende programma voor de winterstop waarin AZ en Ajax nog de tegenstanders zijn. Sparta beleefde een moeilijke seizoenopening met in de eerste vijf speelrondes tegenstanders als Ajax, Vitesse, PEC Zwolle, AZ en Feyenoord. Maar heft elftal van trainer Henk Fraser recupereerde zich goed. Het is nu met twaalf punten inmiddels de lijstaanvoerder van het rechter rijtje. Daardoor waren er ook geen wijzigingen binnen het elftal van de Rotterdammers.

De onnauwkeurigheid van Sparta in de afwerking zorgde 'maar' voor een 0-2 ruststand. Alhoewel het direct na rust, net zoals in de eerste helft, meteen toesloeg. Een prima aanval van Sparta met als eindstation Duarte, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte door van dichtbij raak te schieten: 0-3. Willem II probeerde nog wel om iets van het duel te maken, maar Sparta had haar zaakjes goed op orde en gaf nauwelijks wat weg. Eerst leek Vangelis Pavlidis nog voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar de VAR keurde het doelpunt af. Invaller Kwasie Wriedt stond namelijk hinderlijk buitenspel. In de blessuretijd scoorde Willem II alsnog de aansluitingstreffer en die telde wel. Pavlidis legde klaar voor Wriedt en de invaller schoof de bal simpel binnen. {image[344602][right-half][]} 

Sparta stijgt door de zege naar de negende plaats. Voor Willem II is het alweer de achtste nederlaag van het seizoen en blijft daardoor in de degradatiezone staan.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Robbin Ruiter 4,5, Derrick Köhn 4, Jordens Peters 4,5 (23. Sebastian Holmén 6), Jan-Arie van der Heijden 4,5, Leeroy Owusu 5; Freek Heerkens 5 (77. Wesley Spieringhs –), Görkem Saglam 4 (46. Kwasi Wriedt 6), Mike Trésor 5; Mats Köhlert 5 (79. Wesley Spieringhs –), Evangelos Pavlidis 5,5, Ché Nunnely 4,5 (46. Kwasi Wriedt 6,5) (65. John Yeboah 5)

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5, Dirk Abels 6, Bart Vriends 6,5 (85. Tom Beugelsdijk –), Michaël Heylen 6, Mica Pinto 6,5; Deroy Duarte 7 (84. Danzell Gravenberch –), Sven Mijnans 6,5 (71. Wouter Burger –), Abdou Harroui 7,5, Adil Auassar 6,5, Lennart Thy 7 (71. Reda Kharcouch –), Bryan Smeets 6 (60. Mario Engels 5,5)

Man of the match: Abdou Harroui

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen