Feyenoord beslist duel met VVV-Venlo in acht flitsende minuten

13 december 2020, 16:24

Feyenoord heeft zondag op bezoek bij VVV genoeg gehad aan acht goede minuten. De Rotterdammers wonnen, na een zeer moeizame wedstrijd, met 0-3 van de ploeg van trainer Hans de Koning. Jens Toornstra was de belangrijkste man aan Feyenoord-zijde met twee treffers en ook Steven Berghuis pikte zijn doelpunt mee. Tegenvaller voor Feyenoord was dat Berghuis in de slotfase geblesseerd uitviel.

Feyenoord kwam prima uit de startblokken tegen VVV na de flinke teleurstelling van afgelopen donderdag tegen Wolfsberger AC. Delano van Crooij, de vervanger van Thorsten Kirschbaum die ziek afhaakte, stond echter goed op te letten. VVV kwam tot één moment in de eerste helft, maar zag hoe Evert Linthorst een corner over kopte. Berghuis zette daar een schot voorlangs tegenover, na een mooie individuele actie.

Alles en iedereen in Venlo zal gehoopt hebben op meer spektakel in de tweede helft, maar VVV en Feyenoord gingen vrolijk verder met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Het zorgde voor grote onvrede bij Berghuis, die meermaals stond te mopperen op zijn teamgenoten. Dat het spel telkens stillag – zo moest Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis er met een blessure af na een duel met Uros Spajic – hielp ook niet mee.

VVV begon na de twee treffers van Feyenoord te lijken op de ploeg die er met 0-13 af ging tegen Ajax en kreeg ook de 0-3 om de oren. Weer was het Toornstra, die in twee instanties zorgde voor de derde Feyenoord-treffer. Er ging maar weinig goed bij VVV, maar als kers op de taart ging er tien minuten voor tijd zelfs een wissel verkeerd. Guus Hupperts werd van het veld gehaald en vervangen door Zinédine Machach, terwijl Hans de Koning eigenlijk een andere VVV-speler had willen wisselen. De wedstrijd eindigde, ondanks de 0-3 stand, in mineur voor Feyenoord: aanvoerder Berghuis verliet zelf het veld, met wat op het eerste oog leek op een spierblessure. VVV kreeg in de slotfase nog een aantal kansjes op een eretreffer, maar kreeg de bal niet in het doel.

Het was een uiterst moeizame wedstrijd van Feyenoord, maar door de goede acht minuten in de tweede helft gaat de ploeg uit Rotterdam met de drie punten aan de haal. Door de overwinning neemt de ploeg van trainer Dick Advocaat de tweede plaats over van Vitesse, dat eerder deze zondag bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Delano van Crooij 5,5; Tobias Pachonik 5, Arjan Swinkels 5,5 (28. Lukas Schmitz 5), Christian Kum 5, Steffen Schäfer 4,5; Torino Hunte 4, Evert Linthorst 5,5, Guus Hupperts 4,5 (Zinédine Machach -), Vito van Crooij 5, Jafar Arias 6, Giorgios Giakoumakis 5 (53. Joshua John 5,5)

Feyenoord: Nick Marsman 5,5; Lutsharel Geertruida 5,5, Uros Spajic 6, Marcos Senesi 6,5, Tyrell Malacia 6,5; João Teixeira 5,5 (76. Leroy Fer -), Jens Toornstra 7,5 (83. Mark Diemers -), Orkun Kökcü 5,5; Steven Berghuis 6,5, Nicolai Jörgensen 4 (83. Naoufal Bannis -), Bryan Linssen 4,5 (58. Luis Sinisterra 6)

Man of the Match: Jens Toornstra

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen