Vitesse baalt van gelijkspel: "Dit is doodzonde"

13 december 2020, 16:03

Vitesse wist net als vorig weekend niet te winnen. Thuis tegen sc Heerenveen werd het 1-1 en dus dreigen de Arnhemmers uit de top van de Eredivisie te vallen. Zowel trainer Thomas Letsch als smaakmaker Oussama Tannane baalde van de puntendeling. Zij zagen Vitesse na de rust ver terugvallen.

Door een goal van Oussama Darfalou kwam Vitesse vlak voor rust op een 1-0 voorsprong, maar na de onderbreking was er een ander sc Heerenveen te zien waardoor de Arnhemmers in de problemen kwamen. De gelijkmaker van Sherel Floranus was het gevolg. "Ik vind dit doodzonde", reageerde Tannane tegenover FOX Sports. "We hadden het in de eerste helft al moeten afmaken, maar dat hebben we nagelaten." Letsch deelde die mening, want de Duitser zag een goed Vitesse in de eerste 45 minuten. "Dat was denk ik de beste helft van dit seizoen, waarin we de wedstrijd controleerden en veel balbezit hadden. Maar een duel is nooit perfect, dat bewees de tweede helft."

Bij zeges van Feyenoord en PSV valt Vitesse uit de topdrie. Voor de winterstop komt het Feyenoord (thuis) en AZ (uit) nog tegen. Een zwaar programma dus, waarbij zal blijken waar Vitesse daadwerkelijk staat. "Als we een topteam willen zijn, moeten we dit soort wedstrijden als tegen Heerenveen winnen", zei Letsch. Volgens Tannane is het aankomende programma alleen maar mooi. "Dat zijn de leukste wedstrijden om te spelen, want die teams willen ook aanvallen. Dan komen er dus ruimtes voor ons. Wij moeten het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken en vooral niet te snel gaan."