Rankovic hoorde ontslag bij ADO via zaakwaarnemer

13 december 2020, 12:25

Aleksandar Rankovic is voor het eerst dieper ingegaan op zijn ontslag bij ADO Den Haag. De Serviër werd begin november de laan uitgestuurd. Vanuit beide kanten bleek het een totale mismatch, weet ook Rankovic. Hij moest zijn ontslag vernemen via zijn zaakwaarnemer en hoorde daarna niets meer vanuit de clubleiding van ADO.

Na het verloren duel met FC Twente (2-4) begin november werd Rankovic ontslagen. Het was de zesde nederlaag in acht duels, waarna ADO met Ruud Brood een nieuwe trainer aanstelde. Ook met Brood loopt het nog niet geweldig, met drie gelijke spelen en één monsternederlaag bij Sparta Rotterdam (6-0). "Ik reed na de wedstrijd tegen FC Twente naar huis en toen hoorde ik via een telefoongesprek met mijn zaakwaarnemer dat ik ontslagen was", vertelt Rankovic bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ik heb geen persoonlijk gesprek gehad met Mo Hamdi (algemeen directeur, red.) en Martin Jol (technisch directeur). Daarna heb ik ze ook niet meer gesproken. Het was netjes geweest om nog even om de tafel te gaan. Ik mis een klein beetje respect. In mijn cultuur is het de bedoeling dat je elkaar in de ogen kan kijken. Dat heb ik bij ADO niet gezien."

Voor Rankovic liep zijn eerste klus als hoofdtrainer op die manier uit op een gigantische sof, nadat hij eerder assistent-trainer was bij Vitesse en Sparta Rotterdam. "Ik was echt heel blij toen ik werd benaderd door ADO. Ik kwam terug bij de club waar ik ook als speler heb gespeeld. Ik had het gevoel dat het het juiste moment was om op eigen benen te staan." Hoewel Rankovic in eerste instantie op één lijn zat met Jol, kwam al snel de kink in de kabel. "Al snel werd duidelijk dat we niet op dezelfde lijn zaten. Met name over het aantrekken van spelers. Ik vond dat we moesten vernieuwen, maar ik wilde spelers als Immers, Meijers en Beugelsdijk graag houden. Al snap ik dat het grootverdieners waren. Daarna kreeg ik er niets voor terug. Vooral spelers die lang nodig hadden om zich aan te passen. Zo kon ik geen vastigheid krijgen in het team. En als je naar andere degradatiekandidaten kijkt: die hebben wel ervaring in de ploeg", doelde Rankovic op FC Emmen en Sparta Rotterdam waar spelers als Anco Jansen, Michael de Leeuw en Adil Auassar rondlopen.

Rankovic lag al snel overhoop met Jol en het overige Technische Hart van ADO. De trainer stapte daarom al snel uit dat hart en wist dat zijn ontslag er daarmee aan zat te komen. "Daar was ik mij wel bewust van. Maar ik had het gevoel dat het eenrichtingsverkeer vanuit mij was. Ik had bovendien weinig inspraak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen