Besuijen haalt kracht uit geloof: "Dat maakt mij sterk"

13 december 2020, 10:37

Vicente Besuijen maakte zaterdagavond zijn eerste goal voor ADO Den Haag op bezoek bij FC Emmen (1-1). De negentienjarige buitenspeler kwam afgelopen zomer over van AS Roma en maakt een goede indruk in de Hofstad. Volgens Besuijen helpt het geloof hem daarbij.

Op jonge leeftijd speelde Besuijen ook al voor FC Volendam, Ajax en AS Roma. Bij ADO Den Haag staat hij dit seizoen al op zeven basisoptredens en een invalbeurt. Tegen Emmen was daar dus zijn eerste doelpunt. "Ik had niet verwacht dat ik al zoveel minuten zou maken. Ik had wel verwacht dat ik wat invalbeurten zou krijgen. Ik wist wel dat ik het kon", zegt Besuijen tegen Omroep West. "Blijkbaar doe ik het goed en dat moet ik doorzetten. Ik ben er nog niet. Ik word beloond met minuten. Nu moet ik doorgaan met acties maken, assists geven en goals maken. Stap bij stap gaan die ook komen." Bij AS Roma speelde hij samen met Justin Kluivert. "Tegen hem keek ik op. Hij heeft mij veel dingen geleerd. Dat probeer ik op te pakken en toe te voegen."

Op zijn Instagram plaatst Besuijen regelmatig teksten en foto's met een religieuze insteek. "Geloof is mijn houvast. Ik ben er ook door veranderd, qua persoon en mensen. Bijvoorbeeld in mijn 'attitude' en de manier waarop ik praat. Ik word er gewoon blij van. Ik zit ook in een bijbelgroep. Dat heet Ballers in god. Die groep wordt geleid door Jeffrey Sarpong (voormalig speler van Ajax, NAC en Real Sociedad, red.). Daar bid ik met broeders, we lezen en delen uit de bijbel. We hebben ongeveer twee keer per week contact met elkaar. Soms meer. Als het straks weer kan ga ik ook naar de kerk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen