Huntelaar kondigt einde loopbaan aan: "Ik ga stoppen"

12 december 2020, 22:07   Bijgewerkt: 12 december 2020, 23:08

Klaas-Jan Huntelaar gaat er vanuit dat hij aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig is. De 37-jarige spits mocht zaterdagavond tegen PEC Zwolle voor het eerst in weken weer eens vanaf het begin starten en luisterde dat op met een doelpunt (4-0). De laatste weken is Huntelaar steeds meer na gaan denken over zijn toekomst.

Waar hij de laatste maanden zoal mee bezig is geweest? "Ik heb een beetje getwijfeld om te gaan stoppen na dit seizoen", bekent Huntelaar voor de camera van FOX Sports. "Ik denk wel dat dit mijn laatste seizoen wordt. Uiteraard ga ik tot het einde nog vrolijk door, maar daarna is het klaar. Ja, ik ga stoppen", aldus de ervaren aanvalsleider. Wat hij daarna gaat doen, is nog even afwachten. "Ik wil uiteindelijk wel mijn trainersdiploma's gaan halen, maar eerst is het even tijd voor rust met het gezin."

Huntelaar beleefde zijn doorbraak in het profvoetbal bij PSV en SC Heerenveen, waar hij een transfer naar Ajax verdiende. Na twee uiterst productieve seizoenen volgde de overstap naar Real Madrid, waar hij nooit écht wist door te breken. Ook bij AC Milan vergaarde hij geen sterrenstatus. Huntelaar groeide pas uit tot held bij Schalke 04, waar hij in 2012 topscorer van de Bundesliga werd. Huntelaar speelde in totaal 76 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij 42 keer trefzeker was. In 2017 keerde de spits terug bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen