Koploper Ajax maakt einde aan ongeslagen reeks van PEC Zwolle

12 december 2020, 21:56

Ajax heeft zaterdagavond de eerste overwinning van december geboekt. Na nederlagen tegen Liverpool, FC Twente en Atalanta werd er in de eigen Johan Cruijff ArenA wel met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. De manschappen van John Stegeman zagen op hun beurt een ongeslagen reeks na vier wedstrijden ten einde komen. Ajax blijft door de zege de trotse koploper van de Eredivisie, al komen de achtervolgers zondag nog in actie. PEC is terug te vinden in de middenmoot.

Ten Hag moest zijn ploeg noodgedwongen op een aantal plaatsen wijzigen. Onder anderen Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Brian Brobbey waren vanwege blessures niet van de partij. Daarom waren er basisplaatsen voor Sean Klaiber, Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar. Gelukkig was er ook goed nieuws voor de trainer van Ajax. Daley Blind was tegen Atalanta nog ziek en keerde tegen PEC terug in de basis. Lisandro Martínez nam om die reden plaats op de reservebank. Na de overwinning van vorige week op Vitesse had John Stegeman bij de bezoekers geen veranderingen doorgevoerd. Zo waren er opnieuw geen basisplaatsen voor Bram van Polen, Pelle Clement, Clint Leemans, Reza Ghoochannejhad en Immanuel Pherai.

Ondanks het overwicht van Ajax was het niet zo dat Andre Onana helemaal niets te doen kreeg. Uit het niets verscheen Mike van Duinen voor de neus van de goalie, die net op tijd uit zijn doel was op gevaar te voorkomen. Aan de overkant moesten de Zwollenaren vooral blij zijn met doelman Michael Zetterer. Hij voorkwam met fraaie reddingen dat Promes en Nicolás Tagliafico het nog konden vinden. De goalie had daarna het geluk aan zijn zijde na pogingen van Promes (paal) en Huntelaar (voorlangs). De derde treffer van Ajax kwam er echter alsnog voor de rust. Na slordig uitverdedigen van PEC werd Antony weggestuurd door Ryan Gravenberch. Na twee assists maakte de rechtsbuiten het karwei dit keer zelf af.

Nu staat er voor beide ploegen een drukke week op het programma. Ajax speelt woensdag in de tweede ronde van de KNVB Beker thuis tegen FC Utrecht. Vervolgens gaat de reis zondag vanuit Amsterdam naar Den Haag, waar de uitwedstrijd tegen ADO wordt afgewerkt. PEC moet dinsdag al aan de bak in het bekertoernooi. De manschappen van Stegeman spelen in Rotterdam tegen Excelsior. Vrijdag is het tijd voor de clash met laagvlieger FC Emmen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Andre Onana 6.5; Sean Klaiber 6.5, Perr Schuurs 6.5 (64. Kenneth Taylor 6), Daley Blind 6.5 (75. Lisandro Martínez -), Nicolás Tagliafico 6.5 (88. Devyne Rensch -); Davy Klaassen 6.5 (46. Edson Álvarez 6), Ryan Gravenberch 6.5, Quincy Promes 6.5; Antony 7.5 (75. Victor Jensen -), Klaas-Jan Huntelaar 6.5, Dusan Tadic 6.5.

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6.5; Sai van Wermeskerken 6, Yuta Nakayama 6, Sam Kersten 5.5, Kenneth Paal 6.5; Dean Huiberts 6 (46. Bram van Polen 6), Rico Strieder 5.5 (62. Pelle Clement 6), Mustafa Saymak 5.5 (74. Clint Leemans -); Jesper Drost 5.5, Mike van Duinen 5.5 (46. Immanuel Pherai 6), Eliano Reijnders 5.5.

Man of the Match: Antony

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen