Buijs kritisch ondanks zege: "Aan de bal was het heel zwak"

12 december 2020, 21:21

FC Groningen boekte zaterdagavond de derde zege op rij in de Eredivisie, toch was trainer Danny Buijs niet content met het optreden van zijn ploeg. Vooral in de eerste helft was het heel matig van wat de Noorderlingen lieten zien. "Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen, maar aan de bal was het heel zwak vandaag."

Dat zei de coach tegenover RTV Noord over de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376910/fc-groningen-klimt-na-derde-zege-oprij-naar-knappe-vijfde-plaats/,_blank,2-0-zege op RKC Waalwijk]. Het bracht FC Groningen wel knap op de vijfde plaats van de Eredivisie, vooral dankzij de goede tweede helft. En dat het toen pas ging draaien, verwijt de coach ook zichzelf. "In de eerste helft moest ik mijn eigen fout goed maken. Ik wilde met twee man voorop spelen, met veel balbezit voor Daniël van Kaam en vervolgens aanvallen via de flanken. Dat kwam er totaal niet uit", erkende Buijs.

In de tweede helft ging het een stuk beter, zo zag hij dan ook. "Ik heb net de groep een groot compliment gegeven voor de tweede helft. Als je niet in de wedstrijd zit en het dan toch weet om te buigen, dan is dat echt knap", oordeelde Buijs, die ook goede dingen zag. "Verdedigend hebben we niet veel weggegeven. Al was een gelijkspel misschien meer terecht geweest."

Van Kaam blij dat goal bleef staan

Ook voor Daniël van Kaam werd het een bijzondere wedstrijd, want de speler uit de eigen jeugdopleiding maakte zijn eerste doelpunt in zijn loopbaan. "Tegen VVV werd de goal afgekeurd, nu ging de scheidsrechter ook weer naar zijn oortje. Je denkt: nee hè, niet weer. Maar gelukkig telde het doelpunt dit keer wel", glimlachte de doelpuntenmaker. "Het voelt lekker. Dit kan zomaar een heel mooi seizoen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen