Van Gaal over Van de Beek: "Hij heeft geen goede keuze gemaakt"

12 december 2020, 20:45

Donny van de Beek (23) zat zaterdagavond negentig minuten op de bank bij Manchester United bij de derby tegen Manchester City. De middenvelder kwam deze zomer van Ajax over, maar heeft nog geen basisplaats veroverd bij The Red Devils. Volgens voormalig bondscoach Louis van Gaal heeft de oud-Ajacied een verkeerde keuze gemaakt voor zijn nieuwe club.

"Ik vind dat hij geen goede keuze gemaakt", vertelde Van Gaal tegenover Ziggo Sport over de keuze van Van de Beek. De oud-coach was aangeschoven als analist voor de derby van Manchester, die dus zonder inbreng van Van de Beek doelpuntloos eindigde. "Als je Bruno Fernandes en Paul Pogba hebt, waar moet Van de Beek dan spelen?", vroeg hij zich hardop af. Bovendien: zelfs als de twee sterkhouders niet spelen, is een basisplaats voor Van de Beek geen zekerheid.

Van Gaal schat Fernades en Pogba allebei hoger in dan Van de Beek. "Dat had je van te voren kunnen zien", zei Van Gaal. "Volgens mij zijn er heel veel clubs waar hij beter tot zijn recht zou komen, ook bij topclubs. Van de Beek is een jongen met heel veel kwaliteit en ik hoop dat zijn tijd nog komt. Maar ik vind dat hij niet een goede keuze heeft gemaakt. Dat zei ik meteen al."

Van de Beek speelde tot dusver zestien officiële wedstrijden namens Manchester United, maar negenmaal viel hij in en viermaal werd hij voortijdig gewisseld. Met één goal en één assist kan de international van het Nederlands elftal nog geen denderende cijfers overleggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen