Ook Bayern morst weer punten, koppositie Bosz lonkt

12 december 2020, 20:29

Bayern München heeft zaterdagavond voor de tweede week op rij punten verspeeld. Na de remise tegen concurrent RB Leipzig (3-3) had Der Rekordmeister op bezoek bij stuntploeg Union Berlin een hele zware avond, maar knokte het zich via Robert Lewandowski alsnog naar een punt (1-1). Door het gelijkspel kan Peter Bosz later dit weekend aan kop van de Bundesliga komen.

Door de zege van RB Leipzig eerder op de dag was Bayern München de koppositie in elk geval voor even kwijtgeraakt in Duitsland en met Union Berlin trof het ook nog eens een ploeg die – ondanks de derbynederlaag van vorige week – uitstekend presteert dit seizoen. Toch was het geen reden voor Der Rekordmeister om goed te beginnen aan het duel in Berlijn: nadat eerst Manuel Neuer een één-op-één-safe in huis had, werd de sluitpost meteen daarna alsnog verslagen via Grischa Prömel (1-0).

Omdat Taiwo Awoniyi niet veel later een enorme kans naast schoot, bleef een zwak Bayern München een grotere achterstand bespaard én kreeg het langzaam maar zeker de tijd om zich te herstellen. Robert Lewandowski was voor de pauze vrijwel bij al het gevaar van de bezoekers betrokken: na een half uur werd een penalty voor hem weggewoven door de arbitrage en later schoot hij een over en een vrije trap net in de muur.

Het waren speldenprikjes van de Poolse spits, die als een van de weinigen bij Bayern een ruime voldoende haalde. Zo'n afgang als eerder Borussia Dortmund vandaag (zaterdag) beleefde bleef Hansi Flick met zijn elftal bespaard. Want wie anders dan Lewandowski zorgde na ruim een uur voor een gelijkmaker, uit een pass van Kingsley Coman. Bayern zette de jacht op de winnende goal nog vol in, maar een zege kwam er mede door keeper Andreas Luthe niet.

Desondanks heeft Bayern München de koppositie van RB Leipzig wel weer overgenomen, maar anders dan het had gewild doet het dat wel op doelsaldo. De ploeg van Sheraldo Becker bleek behoorlijk taai en verdiende zeker een punt, misschien wel meer. Peter Bosz kan na puntverlies van Bayern, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach de lachende vierde worden: bij een zege op 1899 Hoffenheim staat hij na dit weekend aan de Bundesliga-kop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen