Vitesse bevestigt vertrek van Van Hintum na 'verschil van inzicht'

15 december 2020, 09:32

Vitesse en hoofd scouting Marc van Hintum zijn per direct uit elkaar. De Arnhemmers zijn onder technisch directeur Johannes Spors een nieuwe weg ingeslagen en klaarblijkelijk dacht de voormalig voetballer er anders over in hoe dat ingevuld moet worden. In zijn kielzog vertrekken ook scouts Janus van Gelder en Maurice Keulemans: de rol van het drietal was uitgespeeld in Arnhem.

Dat heeft Vitesse laten weten op de clubsite. Daarbij spreekt het over 'een verschil van inzicht' over de ingeslagen weg. "Wij zijn op scoutinggebied een weg ingeslagen waarbij we verschillende methodes combineren. In topsport moet je eerlijk zijn naar elkaar. Als blijkt dat het verschil van inzicht te groot wordt, ontkom je er niet aan om als professionals met elkaar in gesprek te gaan", aldus Spors. "Marc heeft in verschillende functies veel voor de club betekend. Wij willen hem bedanken voor al zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes in de toekomst."

Van Hintum zelf laat het conflict in het midden, maar is wel dankbaar voor zijn tijd die hij bij Vitesse heeft doorgebracht. "Zowel als interim TD en als hoofd scouting heb ik met veel plezier en met een heel fijn team om mij heen bij de club gewerkt", zei Van Hintum. "Ik wens mijn collega's veel geluk bij de club. Daarnaast wil ik alle Vitessenaren bedanken voor de mooie tijd. Van supporters tot businessclub-leden en van collega's tot mede-directieleden waarmee ik nauw heb samengewerkt. Ik voel mij bevoorrecht dat ik zo'n lange tijd bij deze mooie club heb mogen werken en ben blij dat er ook dit jaar weer een selectie staat die mee kan strijden om Europees voetbal."

Met de komst van Marcel Klos als rechterhand van Spors werd Van Hintum feitelijk buitenspel gezet de laatste maanden. Van Hintum was als speler tussen 1997 en 2001 actief bij Vitesse. In 2014 keerde hij als hoofdscouting terug bij de Arnhemmers. Op interim-basis was Van Hintum ook twee periodes technisch directeur van de club. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen