SC Cambuur zet zegereeks door met weer zakelijke zege

12 december 2020, 18:25

SC Cambuur heeft de zegereeks in de Eerste Divisie zaterdagavond een passend vervolg gegeven. In eigen huis won de ploeg van Henk de Jong wederom zonder heel groots te spelen, maar was het wel uiterst zakelijk tegen reuzendoder Jong AZ. Clubtopscorer Robert Mühren brak uit een enigszins makkelijk gegeven penalty de ban en besliste diep in blessuretijd het duel ook: 2-0.

Dat SC Cambuur de zesde overwinning op rij boekte, zorgde vooral voor opluchting in Leeuwarders. Na een periode waarin alles lukte en ploegen veelal van het kastje naar de muur werden weggespeeld, gaat het de laatste tijd wat moeilijker bij de koploper. Maar waar de concurrentie vrijwel wekelijks punten verspeelt – zoals dit weekend NAC Breda en De Graafschap ook deden –, blijft SC Cambuur heel zakelijk winnen.

En in dat rijtje paste ook deze zege op Jong AZ, dat dit jaar eerder onder andere De Graafschap (7-3) had verslagen. De Alkmaarders lieten het veldspel weliswaar veel aan de thuisploeg, maar toonde zich in de eerste helft in de counter het gevaarlijkst. In het tweede bedrijf werden de gasten echter steeds verder naar achteren gedrongen, maar hield het de rijen lang knap gesloten.

Tot Issa Kallon na goed een uur voetballen een ietwat makkelijke strafschop versierde, die prima ingeschoten werd door Mühren. In het laatste half uur was AZ via onder anderen Millen Baars (op de paal) nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar past het in de huidige vorm van SC Cambuur dat die niet meer viel en het zelf aan de andere kant uit een counter een nieuwe pingel versierde. Ook dat klusje was aan Mühren besteed: 2-0. Met de zesde overwinning op rij kan de titel herbstmeister de ploeg bovendien niet meer ontgaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen