Eigen goal brengt Sevilla met invaller De Jong zege

12 december 2020, 18:18

Luuk de Jong heeft met Sevilla zaterdagavond een uiterst moeizame overwinning geboekt op Getafe. De Nederlandse spits viel een kwartier voor tijd bij een doelpuntloze stand in en zorgde met zijn slotoffensief voor de zege. Al was het niet de voormalig PSV'er, maar Getafe-verdediger Xabier Etxeita die voor de bevrijdende goal zorgde bij de bezoekers (0-1).

Vijfenzeventig minuten had Sevilla zonder De Jong geprobeerd om het openingsdoelpunt te forceren, maar omdat dat niet lukte mocht de spits dat in het laatste kwartier proberen alsnog te doen. Sevilla probeerde De Jong met hoge ballen te bereiken, maar vond vlak voor tijd Getafe-verdediger Etxeita. Hij kopte de bal weliswaar voor het hoofd van De Jong weg, maar als volwaardig spits werkte hij de bal vervolgens wel per abuis tegen de touwen en bezorgde Sevilla daarmee een belangrijke zege. Omdat De Jong ook nog de lat raakte in blessuretijd, bleef het duel tot de slotseconde spannend.

Zodoende heeft Sevilla zich met deze nodige overwinning weer bij de bovenste ploegen gemeld in Spanje, helemaal in de wetenschap dat het nog een wedstrijd meer te spelen heeft dan veel concurrenten. Dat ditmaal niet De Jong, maar Etxeita met een kopbal voor de ontlading zorgde bij de gasten, maakt de drie punten niet minder belangrijk.