Weghorst gedijt uitstekend na inschakelen mental coach

12 december 2020, 09:57   Bijgewerkt: 12 december 2020, 11:17

Na elf wedstrijden staat voor Wout Weghorst de teller in de Bundesliga op negen doelpunten. Vrijdagavond schreef de spits van VfL Wolfsburg tegen Eintracht Frankfurt (2-1) weer twee goals bij. Op de topscorerslijst hoeft Weghorst alleen Robert Lewandowski en Erling Haaland boven zich te dulden. Hoe verklaart hij zijn uitstekende start van het seizoen?

"Ik ben altijd bijgelovig geweest en had bepaalde rituelen, zoals het eerst aantrekken van mijn linkerschoen. Sinds dit seizoen heb ik een soort van mental coach. Met hem heb ik veel gesproken. Ik ben iemand die zich altijd voor de volle honderd procent inzet. Nu heb ik geleerd om de teugels iets meer te laten vieren en meer van het voetbal te genieten", vertelde Weghorst na afloop van de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt voor de Bundesliga-camera.

Weghorst is op weg zijn doelpuntenrecord in de Bundesliga te verbeteren. In zijn eerste seizoen in Duitse dienst kwam hij tot zeventien doelpunten, het voorbije seizoen was hij goed voor zestien goals. "Ik doe altijd mijn best en probeer iets meer op mijn talent te vertrouwen."

Dost

Niet alleen Weghorst, maar ook Bas Dost was vrijdagavond trefzeker in Wolfsburg. Hij deelde zijn Nederlandse concullega na de wedstrijd een compliment uit. "Ik ken hem al heel lang. Hij doet het heel goed. Vooral de laatste goal was erg goed. Hij had een goede loopactie en Trapp was kansloos op zijn schot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen