Makaay denkt te weten wat kwakkelende Jørgensen nodig heeft

12 december 2020, 09:24   Bijgewerkt: 12 december 2020, 12:24

Voor Nicolai Jørgensen staat de teller dit seizoen pas op één doelpunt. De Deense spits kampt stelselmatig met blessures en vormverlies, waardoor hij geen schim meer is van de spits die in zijn debuutjaar voor Feyenoord 21 keer scoorde in de Eredivisie. Roy Makaay, die tussen 2016 en 2019 als spitsentrainer met Jørgensen samenwerkte, ziet dat zijn voormalig pupil een moeilijke tijd doormaakt.

"Op dit moment is het niet heel best natuurlijk", erkent Makaay in gesprek met de NOS. "Hij is natuurlijk heel veel geblesseerd geweest de afgelopen tijd. Maar juist deze voorbereiding scoorde hij twee keer tegen Dortmund en dan denk je dat hij het weer terug heeft. Maar dan raakt hij toch opnieuw weer geblesseerd. Je moet ook weer ritme hebben als je terugkomt. Dat moet je ook niet vergeten."

Jørgensen is de weg naar het doel al een tijdje kwijt. Dit seizoen scoorde hij alleen nog maar tegen RKC Waalwijk. "Bij Bayern had ik zo'n periode. Dagblad Bild hield dan echt per minuut bij hoe lang ik niet gescoord had. Ik speelde in die periode wel goed, maar de bal ging er gewoon niet in. Als je veel scoort dan schrijven de kranten erover. Scoor je dan even niet, staat dat er ook in", aldus Makaay.

De voormalig spits denkt te weten wat Jørgensen nodig heeft. "Nicolai speelt het beste met een bliksemafleider om zich heen. Toen ik er zat speelde Jens Toornstra vaak als 'tien'. En ook Dirk Kuyt en later Robin van Persie vervulden die rol. Dan voelt hij zich het beste", stelt hij. "Ik weet wat hij kan. Ik hoop dat hij die goal weer kan vinden en een reeks kan neerzetten. Het zit hem nu ook niet mee."

Ondanks dat de vormcrisis van Jørgensen wel érg lang duurt, gelooft Makaay nog altijd in de Deen. "Ik geloof in zijn kwaliteiten. Hij wil ook graag en het is gewoon frustrerend als je veel blessures hebt. Ik heb ook wel periodes gezien dat hij weer leek op de spits uit het kampioensjaar. Ik hoop dat hij die goal weer kan vinden en een reeks kan neerzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen