Chadli was bij racismerel: "Is overal, maar had dit niet verwacht"

11 december 2020, 17:28

Het duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir in de Champions League zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest memorabele wedstrijden waar racisme werd geconstateerd. Basaksehir-assistent Pierre Webó werd door de vierde man racistisch bejegend. Voormalig FC Twente-middenvelder Nacer Chadli zat op de reservebank tijdens het bewuste incident.

Basaksehir besloot een krachtig statement af te geven door als voltallige selectie van het veld te lopen. Ook Chadli zocht de kleedkamer op. "Dit voorval heeft ons allemaal diep gekwetst", vertelt Chadli bij de BBC. "Ik heb Marokkaanse roots en ik kan je vertellen: racisme is overal. Als kind, als tiener, als volwassene. Maar dit? Dat hadden we echt niet verwacht. Alle spelers in de kleedkamer waren verrast. Maar we hadden wel een beetje schrik want de UEFA had de club kunnen bestraffen. Maar als je vecht tegen zoiets ernstig als racisme, moet je ermee doorgaan zonder na te denken over de gevolgen."

Chadli is trots op het weglopen van zijn ploeg. "We hebben het goede voorbeeld gegeven", vertelt de voormalig Eredivisionist. "Er is geen plaats voor discriminatie, ook niet op voetbalvelden. Of je nu zwart, wit of een andere kleur bent. Ik hoop dat we een signaal hebben gegeven aan de hele voetbalwereld en de voetbalfans." Ook ging het kort over assistent Webó. "Het gaat goed met hem. Hij voelt zich gesteund."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen