Hake is ervan overtuigd dat het kansen missen 'geen item wordt'

11 december 2020, 15:45

FC Utrecht heeft een bijzonder lastig programma voor de boeg. Dit weekend gaat het in Eindhoven op bezoek bij PSV en de woensdag erop wacht Ajax in een duel om de KNVB Beker. Hoewel de ploeg moeite lijkt te hebben met scoren, kijkt René Hake positief vooruit. "Wedstrijden tegen PSV, een van de topclubs, zijn altijd uitdagende wedstrijden. Het is altijd leuk om die te spelen."

De vraag is in welke formatie Utrecht aan zal treden. Tegen Feyenoord ging de ploeg over op een 4-4-2-systeem, dat daar goed werkte. "We kunnen gelukkig heel goed kijken wat het beste bij deze wedstrijd past en hoe we het best in staat zijn om die wedstrijd te winnen", reageerde Hake op de clubkanalen van FC Utrecht. "Uiteindelijk is niet de formatie het belangrijkst, maar de spelers die het moeten gaan invullen."

Daarbij is ook belangrijk dat de kansen worden benut, wat de laatste weken onvoldoende gebeurde. "Natuurlijk is het trainbaar, daar besteden we ook veel aandacht aan door spelers veel in de situatie te brengen, zodat ze het gevoel terugkrijgen. We komen best veel in de positie, dan gaat het er nu om het moment te vinden dat de ballen er weer in gaan. Ik ben ervan overtuigd dat als wij daar aandacht aan blijven besteden, het geen item wordt. Dan wordt het een item dat we straks gewoon veel gaan scoren."

Met een druk programma voor de boeg doet Utrecht er alles aan om coronabesmettingen te voorkomen. Zo bevinden de spelers zich op het moment in een bubbel. "Dat werkt blijkbaar, dus dat moeten we zo houden. Uiteindelijk is het goed om dat te blijven beschermen. Je ziet in het hele land het aantal besmettingen weer oplopen. Aangezien we nog vijf wedstrijden spelen in veertien dagen, betekent dat wel dat we iedereen graag aan boord willen houden."

Zondagmiddag om 16.45 uur begint het zware programma tot de winterstop voor Utrecht met de uitwedstrijd tegen PSV. De bekerwedstrijd tegen Ajax wordt woensdagavond om 21.00 uur afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen