Transferweekje: Barça kijkt rond, Van Hooijdonk en Schöne

12 december 2020, 15:02

Nog een kleine maand en dan opent de winterse transfermarkt zijn deuren. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Barça kijkt rond

Het geld klotst bij FC Barcelona niet bepaald tegen de plinten, toch is de geplaagde Catalaanse club deze week weer in verband met diverse spelers. Heel gek is het niet, daar de resultaten flink tegenvallen. Volgens Mundo Deportivo staan Memphis Depay en Eric Garcia nog altijd in de nadrukkelijke belangstelling van Barça. Met Garcia zou de club zelfs al rond zijn, al is het onduidelijk over de verdediger in de winter of zomer overkomt van Manchester City. Lisandro Martínez (Ajax) wordt door Sport genoemd als alternatief voor Garcia, als de Spanjaard niet terugkeert. Georginio Wijnaldum staat naar verluidt ook nog altijd op het wensenlijstje van Ronald Koeman en zelfs Marten de Roon is gelinkt aan een overstap naar Camp Nou, maar dat lijkt allemaal niet zo serieus.

{image[341508][right-half][]}Schöne

Het heeft er alle schijn van dat er na anderhalf jaar een einde komt aan het Italiaanse avontuur van Lasse Schöne. De 34-jarige Deense middenvelder speelde in juli zijn laatste wedstrijd voor Genoa en zal dit kalenderjaar ook niet meer in actie te komen. Afgelopen zomer werd de oud-speler van Ajax namelijk niet ingeschreven voor de Serie A, waardoor hij pas na de winterstop weer kan worden ingezet. Zijn perspectief bij Genoa lijkt echter niet veranderd, waardoor een vertrek volgens Italiaanse media de meests logisch optie is. Genoa gaat hem in eerste instantie proberen te verkopen en als dat niet lukt, zou het kunnen dat zijn contract wordt verscheurd. Wie pikt hem op?

Leipzig troeft grootmachten af

Nee, het zijn niet meer alleen de Europese giganten die de touwtjes op de transfermarkt in handen hebben. RB Salzburg-middenvelder Dominik Szoboszlai staat namelijk op het punt zijn Oostenrijkse werkgever te verruilen voor RB Leipzig, de huidige nummer drie van de Bundesliga. De twintigjarige middenvelder staat hoog op het wensenlijstje van clubs als Real Madrid, Bayern München en Arsenal, maar die topclubs grijpen volgen Sky Sports Deutschland mis. Leipzig heeft het geluk dat het de zusterclub van Salzburg is, waardoor de Duitsers een clausule van 25 miljoen euro kunnen aftikken. Inmiddels hebben beide partijen een akkoord bereikt. Leipzig hoopt de Hongaar vóór het kerstdiner te presenteren.

Honderd miljoen voor Neymar... wie biedt?

De onrust in Parijs neemt met de week toe, nu Neymar nog altijd geen duidelijkheid heeft gegeven over zijn in 2022 aflopende contract. Als beide partijen erin falen een overeenstemming te bereiken, heeft Paris Saint-Germain een noodplan klaarliggen. Volgens Diario Sport wil de Franse landskampioen hoe dan ook geld verdienen aan de duurste speler ooit (222 miljoen, red.), waardoor hij in de etalage wordt gezet als hij vóór de zomer nog geen nieuwe club heeft gevonden. L'Équipe meldt dat PSG daarom een prijskaartje van honderd miljoen om zijn nek heeft gehangen. Hoewel FC Barcelona de Braziliaanse ster dolgraag zou willen terughalen, is dat bedrag té gortig voor de Catalanen.

{image[344496][left-half][]}Boateng tipt Messi

Het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona komt steeds dichterbij. Steeds meer gegadigden voor zijn krabbel doemen op en lijken zich te willen versterken met de Argentijn. Als Messi geen gedroomde club kan vinden, kan hij altijd nog luisteren naar het advies van zijn oud ploeggenoot Kevin-Prince Boateng. De middenvelder van Monza tipte Messi namelijk in gesprek met ESPN om voor een overstap naar Napoli te kiezen, als ultiem eerbetoon aan de vorige maand overleden Diego Armando Maradona. Pluisje maakte tussen 1984 en 1991 furore in Napels. Volgens Boateng zou het 'prachtig' zijn als Messi zijn loopbaan bij Napoli afsluit. Overigens zijn er meer kandidaten. Zo zouden Manchester City en Paris Saint-Germain nog altijd op het vinkentouw zitten. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Van Hooijdonk hint op vertrek

Woedend was hij, nadat hij pas na negentig minuten het veld in werd gebracht bij NAC. Sydney van Hooijdonk is topscorer van de Bredanaars, maar kreeg slechts enkele minuten om zijn ploeg verder dan de uiteindelijke 0-0 tegen Go Ahead Eagles te helpen. Na afloop stak hij zijn woede dan ook niet onder stoelen of banken. De spits is er klaar mee, zo liet hij blijken voor de camera van FOX Sports. "Een vertrek in de winterstop is een hele goede optie, ja. Ik heb wel geleerd dat het heel snel kan gaan. Ik heb geen idee waar ik volgende maand zit. Misschien wel hier, misschien wel niet." Van Hooijdonk bereikte enkele maanden geleden na flink wat gesteggel een overeenkomst met NAC om zijn contract te verlengen en begon goed aan het seizoen met acht treffers. Momenteel is hij in de ploeg van Maurice Steijn zijn basisplaats verloren aan Mario Bilate. Engelse media brachtten Van Hooijdonk deze week in verband met Nottingham Forest, Swansea City en Sheffield Wednesday.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen