EL levert PSV 10 miljoen op, maar een grote aankoop komt er niet

11 december 2020, 12:53

PSV wist als enige Nederlandse ploeg wel de groepsfase van de Europa League te overleven. Dat leverde de Eindhovenaren een flink bedrag op. In totaal hebben de Eindhovenaren dit seizoen met hun Europese prestaties bijna tien miljoen euro verdiend. Grote investeringen in de selectie zijn echter deze winter nog niet mogelijk.

Dat berichtte het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. De krant telde de verdiende bedragen bij elkaar op: overwinteren leverde de club vijf ton op, plus een miljoen als bonus voor het veroveren van de eerste plaats in de groep. De vier duels die PSV won betekenden elk 570.000 euro, 2,28 miljoen in totaal. Daarnaast kreeg de ploeg eerder al 280.000 euro voor het deelnemen aan de derde voorronde, 2,92 miljoen voor plaatsing voor de groepsfase en een 'coëffficiëntenpremie' van 2,86 miljoen. Bij elkaar leverde de Europese campagne PSV vooralsnog 9,84 miljoen euro op. Bij winst in het tweeluik in de volgende ronde kan de ploeg weer 1,1 miljoen optellen, waarna de bedragen per ronde oplopen.

Goed nieuws dus voor PSV, al moeten de verwachtingen van de komende transferwinter wel getemperd worden. De netto-opbrengst ligt volgens het ED fors lager, omdat er veel kosten moeten worden afgeboekt. Daarbij moet worden gedacht aan premies voor de spelers en reis- en verblijfskosten, maar ook het afstaan van inkomsten aan andere Nederlandse clubs, zoals in de coronatijd is afgesproken. Bovendien mist PSV al veel inkomsten uit kaartverkoop aan publiek en sponsoren, naar schatting zo'n vier miljoen euro. De club houdt zeker geld over, maar kan in de winter niet fors investeren. 'Behoudens bijzondere ontwikkelingen is er naar verwachting geen geld beschikbaar om nog een grote aankoop te financieren', schrijft het ED.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen