Heerkens: "Met supporters kan het nog een mooi seizoen worden"

Heerkens: "Met supporters kan het nog een mooi seizoen worden"

11 december 2020 – Na het succesvolle vorige seizoen waarin de ploeg Europees voetbal haalde, ziet de situatie er op dit moment een stuk minder rooskleurig uit voor Willem II. De ploeg staat met acht punten uit elf wedstrijden maar net boven de degradatiestreep. Wel heeft het Freek Heerkens inmiddels terug, die hoopt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de wederopstanding van zijn club.

"De huidige resultaten stroken niet met de groei van de club", zei Heerkens in gesprek met het Brabants Dagblad. "In mijn beginjaren bij Willem II (Heerkens is aan zijn achtste seizoen bezig bij de club, red.) zaten we ook in zo'n situatie. Ik had gehoopt dat die tijden voorbij waren, maar we hebben het aan onszelf te danken." Heerkens voelt zich mede verantwoordelijk voor de resultaten, ondanks dat hij slechts in één wedstrijd minuten maakte. "Daar trek ik mijn handen niet vanaf, al kun je jezelf moeilijk verwijten maken dat je geblesseerd bent. Of het nog een mooi seizoen kan worden? Ja. Als we ons uit deze penibele situatie kunnen vechten en er weer fans bij wedstrijden worden toegelaten."

Heerkens kreeg last van een terugkerende liesblessure tijdens het Europese duel tegen Progress Niederkorn. Achteraf geeft hij toe dat hij beter niet aan die wedstrijd had kunnen beginnen. "Soms kom je door pijntjes heen, maar dat was nu niet het geval", keek hij terug. Tweeënhalve maand kon de verdediger vervolgens niet in actie komen. "Ik ben nu klachtenvrij, maar tussen honderd procent fit en wedstrijdfit zit nog flink wat. Normaal bouw je dat op met oefenduels. Ik heb tegen Fortuna een half uur gespeeld. Of ik al een hele wedstrijd kan spelen, moet nog blijken. Starten kan ik wel. Nu er vijf wissels zijn toegestaan, is het minder een bezwaar als ik de negentig minuten nog niet vol kan maken."

Met Willem II neemt Heerkens het zondagmiddag op tegen Sparta, de nummer negen van de Eredivisie. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt.

gerelateerd