Dost looft tegenstander Weghorst: "Hij mag trots zijn"

11 december 2020, 11:32

Voor Bas Dost staat vanavond een bijzonder duel op het programma. Met Eintracht Frankfurt neemt hij het op tegen zijn oude ploeg VfL Wolfsburg. Daar treft hij bovendien landgenoot en collega-doelpuntenmaker Wout Weghorst, die met zeven doelpunten in de laatste zeven wedstrijden in bloedvorm verkeert.

De Wolfsburger Allgemeine Zeitung zocht 'voormalig publiekslieveling' Dost op in aanloop naar het duel. In een interview werd hij onder meer gevraagd naar de ontwikkeling van zijn landgenoot. "Net als ik speelde Wout bij FC Emmen in Nederland en heeft hij zich erg goed ontwikkeld. Hij is mentaal sterk en weet precies wat hij doet. Hij doet het simpelweg geweldig. De verwachtingen liggen hoog in Wolfsburg en Wout presteerde vanaf het begin goed. Daar mag hij trots op zijn."

Met de veel scorende Weghorst doet Wolfsburg het uitstekend in de Bundesliga. De ploeg staat op de vijfde plaats, vijf punten verwijderd van koploper Bayern München. Verbaasd is Dost niet over die prestaties. "Ik ben niet verrast, omdat ik het team ken. Het is een heel solide team dat makkelijk voetbalt. Dit is de plek waar ze horen op de ranglijst. De club loopt op een aantal vlakken ver voorop. Ze hebben een geweldig oefenterrein en een geweldig stadion. Alles is aanwezig om te kunnen presteren. Ik weet zeker dat ze Europees voetbal halen."

Dost zelf heeft het in de Bundesliga iets moeilijker dan zijn collega bij Wolfsburg. De spits scoorde pas drie keer. Zijn Eintracht Frankfurt staat op de negende plaats in de Bundesliga en speelde zes van de laatste zeven wedstrijden gelijk. Het andere duel ging het hard onderuit tegen Bayern München (5-0). Vanaf om 20:30 uur trapt Dost af tegen zijn oude ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen